Hírek

2013.08.06. 18:06

A kormányhivatal és a kamara megállapodása

Együttműködési megállapodást kötött a kormányhivatal és a Vas Megyei Kerekedelmi és Iparkamara.

Peltzer Géza

Más megyékben hasonló megállapodás már született, de olyan átfogó és a kormányhivatal működésének teljes spektrumát magában foglaló feladatkörre, mint itt, még nem – tudták meg kedden a megyeháza címertermében az újságírók, ahol a dokumentumot kézjegyével ellátta Harangozó Bertalan kormánymegbízott, és Kovács Vince kamarai elnök.

Elhangzott: a felek között korábban is létező együttműködés helyett olyan írásbeli megállapodás született, amely rögzíti a közös célokat, a fő együttműködési formákat, és lehetőséget nyújt a kormányhivatal bármelyik szervezeti egységét, illetve szakterületét (16 ilyen van) érintően új közös tevékenység beindítására.

A dokumentumot Harangozó Bertalan kormánymegbízott és Kovács Vince elnök írta alá kedden (Fotó: Horváth István)


Az aláírók kézjegyükkel garantálták, hogy ezentúl rendszeressé teszik a két fél képviselőinek találkozóit, az információcserét, hogy az együttműködés tapasztalatai gyorsan és rugalmasan hasznosíthatóak legyenek. Harangozó Bertalan kormánymegbízott kifejtette: együttműködés eddig is volt, de az utóbbi időben jelentős változások következtek be a szervezet életében: a kormányhivatal tevékenysége kibővült, például működnek a járások.

Így ezentúl méginkább lesz mód arra, hogy a kamara tagjai által megfogalmazott kérdések, jogszabályi módosítási javaslatok a kormányhivatalon keresztül eljussanak a döntéshozókig. Kovács Vince kamarai elnök a szervezet szlogenjét felemlítve („együtt könnyebb”) arra célzott, hogy a most aláírt szerződés azt is demonstrálja, hogy van ma arra lehetőség, hogy a gazdaság szereplői, illetve a kormány között kiépíthető olyan együttműködési forma, amely mindkét fél számára csak előnyöket jelenthet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!