Hírek

2013.08.13. 16:14

Fejlődik az idegenforgalom Vas megyében

Jó helyen áll a megye az ország turisztikai térképén – ezt mutatja egy most készülő felmérés.

Vas megye turisztikai szempontból jobban teljesít – a kormánypárti sajtó számára ezt javasolta címnek Víg Tamás – az ellenzékinek pedig azt, hogy jobban is teljesíthetne. Vígh Tamás a nemrégiben létrejött Vas megyei turisztikai együttműködés, illetve a megye megbízásából a kamara felkérésére készít felmérést a turisztika vasi helyzetéről. A jobb teljesítmény az a vendégékéjszakák átlagának emelkedéséből látszik – ez húszszázalékos átlagosan a megyében 2008 óta – valamint abból, hogy ugyanehhez az évhez képest nőtt a megye turisztikai szerepe (kilenc százalékkal részesedtünk 2011-ben a Budapesten kívüli teljesítményből). Hogy miben lehetne fejlődni, az majd a végleges adatok, és az ez alapján elkészülő koncepcióból derül ki, szeptemberben rendeznek erről konferenciát. A megyébe érkező vendégek közül körülbelül nyolcszáz főt kérdeztek meg, úgy a frekventált mint a kevésbé frekventált helyeken, a szállodai vendégek és a magánszállásadók szolgáltatásait igénybe vevőknél, külföldiek és hazaiakat egyaránt megkerestek a kérdezőbiztosok.

Rajtuk kívül természetesen a turizmusban érdekelteket, szállásadókat, térségi koordináló szervezeteket (TDMeket), erdészetet, fürdővezetőket, és mindenkit, aki a turisztikában érdekelt, a szakembereket – mélyinterjú formájában. Ezek során szóba kerültek megvalósításra érdemes ötletek is, amelyek a koncepcióban – ezt majd társadalmi vitára bocsátják – helyet kaphatnak, tájékoztatott az együttműködés egyik életrehívója, a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara irodavezetője, Takács Tamás. Balogh Károly, a kamara főtitkára az együttműködés eddig végzett munkájával kapcsolatban megjegyezte, hogy minden résztvevő fontosnak tartja ennek a szervezetnek a létrejöttét, ez látszott a felmérésben történt készséges együttműködésükből is. Az országban eddig csak Vas megyében valósult meg hasonló kezdeményezés.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!