Hírek

2013.08.08. 22:00

Kőszegen lesznek a négyek

Augusztus 24-én Kőszegen pódiumtalálkozón vesznek részt a visegrádi négyek: a cseh, a lengyel, a szlovák és a magyar kormányfő.

Némethy Mária

- Nagy megtiszteltetés Kőszeg számára, hogy ilyen rangos nemzetközi esemény színhelye lesz - hallom Huber Lászlótól, Kőszeg polgármesterétől, aki elárulja: úgy három hete keresték meg a Tranzit Fesztivál a határon című rendezvény szervezői együtt a miniszterelnökség embereivel. Akkor tudta meg, hogy augusztus 24-én délelőtt a fertődi kastélyban találkoznak a V4-ek, akik majd délután fél 4-5 között pódiumtalálkozón vesznek részt Kőszegen.

A tusnádfürdőihez hasonló kőszegi nyári szabadegyetemet először Fesztivál a határon címmel rendezték meg, majd évekig nem volt, aztán visszatért Tranzit Fesztivál a határon címmel.

Rendkívül nívós rendezvényeket hoznak abban a néhány napban, augusztus 21-24-e között Kőszegre a szervezők. Viták, beszélgetések színhelye lesz a történelmi kisváros. Vélemények hangzanak majd el Magyarország lehetőségeiről, a magyar gazdaságpolitikai modellről, a homoszexuálisok házasságának lehetőségéről.

 Főként fiatalok, főiskolai, egyetemi hallgatók vesznek majd részt a rendezvényenPéldául az ország helyzetéről Rogán Antal frakcióvezető (Fidesz) Schiffer András társelnökkel (LMP) vitázik majd. Több miniszter is résztvevője lesz a programoknak. De érkeznek Kőszegre olimpikonok, sikeres vállalkozók, példaadó közösségek képviselői, fiatal magyar borászok. A tervek szerint Kőszegre látogat Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház új igazgatója is.

A résztvevők fiatalok lesznek, többségében főiskolai és egyetemi hallgatók, így több koncerten is résztvehetnek majd. Fellép Ferenczi György és a Rackajam, a Magna Cum Laude, a Quimby és a Csík Zenekar.

Sok száz fiatal lepi majd el a kisvárost.

- Szeretnénk, ha mindenki elégedettséggel térne haza, megtapasztalva a kőszegiek vendégszeretetét -hallom Huber Lászlótól, aki némi aggodalmat is megfogalmaz: a biztonsági előírások nagyon szigorúak. 24-én sok kísérő érkezik a miniszterelnökökkel, útlezárások lesznek, a parkolás gondot okozhat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!