Hírek

2013.08.08. 17:19

Kitüntetett vízügyesek

A Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság dolgozói is segítettek a júniusi dunai áradásnál – ők elismeréseket kaptak.

Peltzer Géza

A júniusi dunai árvíz elleni védekezésben végzett munkájuk elismerésére az Országos Vízügyi Főigazgatóság emlékérmet adott ki. A Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság dolgozói közül százöten kapták meg a kitüntetést. Jelentős árvízi tapasztalatokkal, magas színvonalú felkészültséggel rendelkező szakemberek a rendkívüli árvíz során ismét bizonyították rátermettségüket.

A győriek és a budapestiek munkáját segítve több kritikus szakaszon szakaszvédelem-vezetőként, műszaki irányítóként – sokszor több száz ember munkáját irányítva – vezényelték a védekezést, szakértőként, tanácsadóként segítették az érintett önkormányzatok munkáját, továbbá részt vettek ideiglenes védművek építésében, járőrszolgálatot végeztek, de vízhozammérési és geodéziai feladatokat is maradéktalanul elláttak.

A Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság műszaki létszámának 90 százaléka vett részt a dunai árvízi védekezésben. Gaál Róbert igazgató köszönetet mondott a dolgozók vízügyi szolgálatban végzett maximális, áldozatkész tevékenységért, valamint a védekezés során végig tanúsított, igazi vízügyes helytállásért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!