Hírek

2013.08.30. 15:25

Megszépült a sárvári óvoda

Megszépült épületben tölthetik a napjaikat a sárvári Petőfi úti óvodába járó gyermekek. Az ünnepélyes avatót pénteken délután tartották.

Nagy Ildikó

A sárvári Petőfi úti intézmény a megye első vöröskeresztes bázisóvodája, így azon sem kell csodálkoznia a betérő vendégnek, hogy az aulában sztetoszkópos plüssmaci, bekötözött vadmalac és sebtapasszal ellátott sündisznócska fogadja. Ők ugyanis a pénteken megnyílt erdei rendelő gyógyítói és kis páciensei.

A gyermekekkel hét csoportban foglalkozó intézmény a gyermekek, a szülők és az ott dolgozók nagy-nagy örömére megújult a nyáron: a korábban szürkés-fehér vakolatú, vadszőlővel befuttatott épület sárga színben pompázik, a helyiségekbe korszerű, hőszigetelt nyílászárókat és új radiátorokat építettek be. A mintegy 50 millió forint értékű felújítással két hónap alatt végeztek, ami azért is figyelemre méltó, mert az intézmény közben folyamatosan működött.

Megszépült intézményben tölthetik napjaikat az óvodások (Fotó: Kiss Teodóra)

 

A vendégeket Stieber Józsefné óvodavezető köszöntötte, a felújított létesítményt Kondora István polgármester adta át tegnap délután, aki meglepetésvendéget is vitt az ünnepségre: dr. Hegedüs Csaba kétszeres Európa-, világ- és olimpiai bajnok birkózót, aki pénteken délelőtt óta Sárvár díszpolgára, és aki felidézve sárvári gyermekéveit szintén köszöntötte az intézménybe járó apróságokat. Dr. Hegedüs Csaba nem először járt az óvodában, ugyanis az ott rendezett nemzetközi oviolimpiáknak is lelkes vendége.

Az ünnepségen az intézménybe járó gyermekek mellett az óvónőkből álló kórus is műsort adott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!