Hírek

2013.09.05. 08:40

Felújításon ment keresztül a testnevelésre használt helyiség

Szombathely - Felújították a Neumann iskolában a tornacsarnokot, így is sokszor gondot okoz a mindennapos testnevelés.

Ambrózai Zsuzsanna

A nyári szünet idejét kihasználva felújították a tornacsarnokot a Neumann János Általános Iskolában. Ugyan, erős túlzás azt állítani, hogy csarnokról van szó, mondja az igazgató Csapó Erzsébet, hiszen egy kilencszer tizennyolcas terem az, amiről beszélünk.

A terem a nyár során átalakításon ment keresztül, a parkettát csiszolták fel és lakkozták le. Az igazgató azt mondja, nagy szükség volt erre, bár ennek ellenére sajnos a terem nem a legideálisabb a testnevelés órák megtartására. Az általános iskola ugyanis nem rendelkezik tornateremmel, olyan helyiségek állnak rendelkezésre, amelyek átalakításon mentek keresztül, s korábban tanteremként funkcionáltak.

- Ezen a termen kívül még két, úgynevezett tükörterem áll a rendelkezésünkre, de ezek is, illetve a most felújított sem alkalmas a labdajátékok űzésére így az igazgató, aki hozzáteszi, pedig erre van a gyerekek részéről a legnagyobb igén, köztudott, hogy nagyon szeretik.

A nem éppen ideális helyzet mellett azonban elmondható, hogy a vezetőség folyamatosan igyekszik megoldást találni: az Arena Savaria közelsége miatt kézenfekvő lenne, hogy oda átjárjunk testnevelésórát tartani, bár ez ügyben egyelőre még nincsenek konkrétumok, tárgyalásokra lenne szükség, teszi hozzá az igazgató.

A mindennapos testnevelésre szükség van, ugyan úgy, mint a megfelelő környezetre is. Ha nagy, minden igényt kielégítő tornacsarnok egyelőre nincs is, legalább a környezetet igyekszenek megfelelően kialakítani: újabb két öltözőt is sikerült felújítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!