Hírek

2013.09.12. 19:22

Kattant a bilincs - videóval

Kattant a bilincs annak a négy férfinak a csuklóján, akiket a Vas megyei nyomozók és a Terrorelhárítási Központ munkatársai közös akció keretében elfogtak.

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság és a Celldömölki Rendőrkapitányság nyomozói a Terrorelhárítási Központ munkatársaival közösen, összehangolt rendőri akciót hajtottak végre csütörtökre virradó éjjel.

A TEK munkatársai az akció során Budapesten és Celldömölkön két-két helyi lakost fogtak el, akik megalapozottan gyanúsíthatóak kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésével. Az egyenruhásoknak egy kiterjedt, főként Vas megyei kábítószer-fogyasztókat kiszolgáló hálózatot sikerült felderíteniük és felszámolniuk. A rendelkezésre álló adatok alapján a celldömölki személyek 2013-ban rendszeresen, különböző fajtájú kábítószereket vásároltak a budapesti kapcsolataiktól azzal a céllal, hogy azokat fogyasztóiknak továbbértékesítsék.

A nyomozók a több helyszínen végrehajtott házkutatások alkalmával nagy mennyiségű, értékesítésre szánt, kábítószergyanús anyagot is lefoglaltak. Tekintettel arra, hogy az elkövetők elfogása kapcsán felmerült a gyanú, hogy a kábítószert is fogyasztó terjesztők ön-és közveszélyes állapotuknál fogva meghiúsíthatják az eredményes rendőri tevékenységet, a „rajtuk ütés" a Terrorelhárítási Központ munkatársainak bevonásával történt.

A rendőrök a 23 éves S. Mihályt, a 37 éves K. Gábort, a 38 éves G. Balázst és a 24 éves K. Bálintot elfogásukat követően gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették. Az ügyben a Celldömölki Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!