Hírek

2013.09.12. 08:45

Közlekedett a család

Szombathely - Közlekedésbiztonsági nyílt napra várták az érdeklődőket a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottságának munkatársai múlt szombaton.

Burkon László

A szervezők lelkes készülődése, a jó idővel párosulva, közel 350 embert csábított ki az eseményre. A rendezvényt a Magyar Autóklub és a szombathelyi Topidó Kft. szakemberei is támogatták és hasznos tanácsokkal látták el az eseményre kilátogatókat. A nyílt nap minden korosztály számára tartogatott érdekességeket. A gyerekek részére a Magyar Autóklub kerékpáros vetélkedőt, a már vezetői engedéllyel rendelkezőknek viszont egy mobil vezetéstechnikai pálya segítségével gyakorlati képzést szervezett. A Topidó Kft. oktatói a kicsik figyelmét pedálos kisautóversennyel keltették fel, a már vezetői engedéllyel rendelkezőket pedig egy próbaút során látták el vezetéstechnikai tanácsokkal. Hasznos és segítő szándékú volt a Vas Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelősége munkatársainak részvétele is, akik ingyenesen vizsgálták át a rendezvényre kilátogatók járművét és tájékoztatást adtak a gépkocsik műszaki állapotáról. Az esemény színvonalát a Rendőrség különböző technikai eszközök bemutatójával emelte.

A kicsik pedálos kisautóversenyen próbálkoztak a vezetéssel. Fotó: VMRFK

A közlekedésbiztonsági nyílt nap keretében került sor a Közlekedik a család" elnevezésű közlekedésbiztonsági vetélkedő megyei döntőjére is. A versenyzők elméletben és a gyakorlatban is bemutathatták tudásukat. A gyakorlati megmérettetésen a gyerekek kerékpáros ügyességi pályán, míg a szülők vezetéstechnikai pályán bizonyíthattak. A jelentkezők közül öt család felelt meg a nevezési feltételeknek, közülük egy sárvári család állhatott fel a dobogó legfelső fokára és képviselheti megyénket a 2013. szeptember 21-én, Zsámbékon megrendezésre kerülő országos döntőn.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága köszöni mindazok támogatását, akik hozzájárultak a rendezvény sikeréhez és szakmai hozzáértésükkel kötetlen formában, szórakoztató jelleggel ugyan, de a helyes közlekedési magatartásra hívták fel az érdeklődők figyelmét és látták el a kilátogatókat baleset-megelőzési tanácsokkal! A Közlekedik a család" vetélkedő legjobbjának a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság gratulál és hasonlóan eredményes szereplést kíván az országos döntőre!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!