Hírek

2013.09.27. 17:00

Látványos fejlesztések Sárváron

Ágh Péter és Gulyás Gergely országgyűlési képviselők péntek délután a Sárváron megvalósult, megkezdett, illetve tervezett beruházásokról tájékozódtak.

Nagy Ildikó

Ágh Péter és Gulyás Gergely - Kondora István polgármesterrel és Máhr Tivadar alpolgármesterrel - a nyáron felújított Petőfi úti óvodában kezdték sárvári látogatásukat. Ezt követően a Nádasdy Ferenc Múzeumban Takács Zoltán igazgató kalauzolta a képviselőket, a múzeum bemutatása közben a Huszárgyűjtemény felújítására nyert pályázati támogatásról és a további tervekről is szó esett.

Ágh Péter elmondta, hogy a kormány támogatja és elismeri a Sárváron folyó városépítő munkát. Hozzátette: az önkormányzat az intézményi fejlesztések, az infrastrukturális beruházások és az idegenforgalom további fejlesztését szolgáló projektek tekintetében egyaránt sikeresen pályázott az elmúlt években, és mindig rendelkezésére álltak azok a fejlesztési tervek, valamint az a pénzbeli önrész, amely a siker alapját jelentette.

 

Balról jobbra: Máhr Tivadar, Ágh Péter, Takács Zoltán Bálint, Kondora István és Gulyás Gergely a Nádasdy Ferenc Múzeumban (Fotó: Horváth Csaba)



Megemlítette: legutóbb a Tinódi gimnázium high tech biolaborjának kialakításához nyertek 310 millió forint támogatást. De újabb jó hírrel is szolgált Ágh Péter: a vasútállomás és környékének felújítására 199 millió, a Vármelléki óvoda fejlesztésére pedig 120 millió forintos pályázati támogatást nyert a város. Ágh Péter köszönetét fejezte ki azon sárváriaknak, akik aláírásukkal támogatták a rezsicsökkentést.

Gulyás Gergely a kormány eddigi tevékenységéből a túlzottdeficit-eljárás megszüntetését, a foglalkoztatási helyzet javulását, valamint az új választójogi törvényt emelte ki.

Máhr Tivadar arról beszélt, hogy a város önkormányzata tudatosan törekszik a vállalkozóbarát környezet megteremtésére, hiszen a város csak a helyi cégekkel, vállalkozásokkal közösen fejlődhet. A politikusok ezt követően megtekintették a várhíd felújítását, a Posta tér kialakítását és a gimnázium előtti parkolóépítést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!