Hírek

2013.09.28. 13:50

Megvadult lovak okoztak balesetet a kőszegi szüreti felvonuláson

Kőszeg - A szüreti több napos rendezvénysorozat csúcspontján, a mintegy 1200 maskarás felvonulásának legelején megbokrosodott lovak okoztak rémületet délután Kőszegen.

Némethy Mária

Még soha nem zavarta meg semmi a Kőszegi Szüret csúcspontját, a szombat délutáni jelmezes felvonulást. Az idei kivételként kerül majd be a városi krónikákba.

Rögtön a felvonulás legelején az Országzászlónál egy négylovas hintó lovai megbokrosodtak, mert egy kisgyerek sikítozva, valami villogó játékkal a kezében megijesztette őket. Az ijedt lovak a járdán, nézőket veszélyeztetve vágtattak végig körülbelül 100 méteren, az Országzászlótól egészen a Chernel könyvtár épületéig, ahol végül virágládák, parkoló autók állították meg őket. Vágtájuk miatt egy fiatal srác keze megsérült, kórházba szállították. Kiderült, nem súlyos a sérülése, nem tört el a keze. Egy másik srácnak a homlokán keletkezett apróbb vérző seb.

A lovakat sikerült megnyugtatni, elvezették őket. Vágtájuk miatt úgy 10 percig állt a menet. A műsorközlők magyarul, németül nyugtatták a nagy számú közönséget, akik ijesztő perceket éltek át.

Ezután rendben folytatódott a szüreti felvonulás.

A sok ötletes jelmez közül kivált a Jurisich Miklós Gimnázium tanárának, Verebély Sándornak a "produkciója". Egy dézsában ült, s a "deja vu" érzés nevében pogány vallás hittérítőjeként térítette a közönséget.

Esketés is történt a téren. A Kőszegi Ipartestület produkciójában Kiss Péter, az iparosok önkormányzati képviselője papként esketettt össze egy nagyon nagy darab menyasszonyt egy aprócska, vézna vőlegénnyel, a polgári esküvői áldást Huber László polgármestertől kapták. Voltak iskolások, akik a nyarat búcsúztatták. Az idén is nagy számban érkeztek vendégek a rendezvényre Kőszeg németoraszági testvérvárosából, Vaihingenből, s felvonult a nemzetközi fúvószenekari találkozón résztvevő nyolc együttes is. A felvonulás legvégét - mint mindig - most is osztrák tarktorosk zárták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!