Hírek

2013.09.11. 15:20

Olvasóink szavazhattak a Vas Népe pályaműveire, kiállítás lesz

Szombathely - „Védett” sorozatunkhoz rajzpályázat kapcsolódott, a művekre a olvasóink online szavazhattak. Most kiállításra készülünk.

Némethy Mária

Áprilistól tíz héten keresztül közöltünk cikksorozatot a Vas Népében és a vaol.hu online oldalon védett növényekről és állatokról. Lezárásaként környezetvédelmi rajzpályázatot hirdettünk általános iskolásoknak. Jelentős mennyiségű, egészen pontosan 157 pályamű érkezett rá. Felkértük Tóth Csaba festőművészt, hogy válogassa ki közülük a legszebb 30 alkotást, s azokból a legjobb első hármat. Nehéz dolga volt a művész úrnak, mert nagyon színvonalasak voltak a beküldött pályaművek. Miután megtörtént a válogatás, az alsó- és a felsőtagozatosok közül az első három helyezett nevét és a győztes pályaműveket június végén le is közöltük a Vas Népében.

Ezután lapunk online portáljára kerültek fel a Tóth Csaba festőművész által legjobbnak ítélt 30 alkotás, s megkértük olvasóinkat, szavazzanak rájuk.

Már ezen is túl vagyunk.

A legtöbb közönségszavazatot egy szombathelyi diáklány, Nemes Jolanda – akkor még 5. a osztályos tanuló a Neumann János Általános Iskolából – színes madarat ábrázoló festménye kapta.

Gratulálunk neki!

A pályázat végleges lezárása október elején lesz. A Gyermekek Házában nyílik majd kiállítás október 2-án, délután 3 órakor. Hívjuk arra a délutánra az alkotókat, tanáraikat is, ugyanis az okleveleket és díjakat is akkor adja majd át lapunk főszerkesztője, Halmágyi Miklós.

A Gyermekek Házában október 19-éig lehet megtekinteni a Vas Népe által meghirdetett védett állatok, növények pályázatára beküldött pályamunkákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!