Hírek

2013.09.22. 12:20

Zenés Joskar Ola napok

Szombathely - Több százan vettek részt a Joskar Ola napokon. A hétvégi programok főleg szórakoztattak.

Kozma Gábor/Vas Népe

Hagyománya van a Joskar Ola napoknak. Az alaptörténet Pavelkovits László, egykori városi képviselő nevéhez fűződik, aki az induláskor és még utána is, színvonalas produkciókat állított színre a lakótelep előtti szabadtéren. Az idő gyorsan szaladt, sok minden változott, de a Joskar Ola napok nem maradtak el a pénzszűke világban sem (a népszerű tűzijátékról azért lemondtak).

Szombaton eleinte városi búcsú benyomását keltette az esemény, majd jött a kispályás foci és az egészségügyi tanácsadás. A nagysátorban programokról is gondoskodtak. Tény, hogy a ponyvás aréna megtelt a szombat délutáni hastáncos bemutatóra és az ezévi (szintén hagyomány) Szombathely hangja döntőre is.

Vasárnap bemutatkoztak a rendőrök, a tűzoltók, a mentők. Volt kötélugrás és modern tánc. Este pedig újraélesztési bemutatót tartottak, dr. Puskás Tivadar polgármester mondott köszöntőt. Üdvözölte a lakótelepieket képviselőjük, Lendvai Ferenc is.

A kétnapos program az Apostol együttes koncertjével ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!