Hírek

2013.10.30. 11:03

Czeglédy: drogok és prostituáltak is voltak a fideszes partihajón

Szombathely – Czeglédy Csaba városi képviselő (MSZP-SZTKE) szerdán ismét sajtótájékoztatót tartott drogügyben a városháza előtt.

Peltzer Géza

Elmondta, bizonyítékaik vannak arra vonatkozóan, hogy Balatonfüredről, sőt az Adrián is rendszeresen indultak olyan vitorláshajók, amelyeken szombathelyi fideszesek, városi intézményvezetők, sőt, volt vezető beosztású rendőrtiszt is utazott. A partihajón prostituáltak szórakoztatták a férfiakat, a szervezők kemény drogról is gondoskodtak, de hozzátette: nem mindenki fogyasztott kábítószert.

Lazáry Viktor alpolgármester korábban videón is rögzített, és az internetre feltett drogozása nem egyszeri alkalom volt, tette hozzá a képviselő. A politikus határozottan állította, hogy a prostituáltakról és a drogról a szervezett szombathelyi alvilág gondoskodott, de a hajót bérbeadó magánszemély erről nem tudhatott. A kérdés elsősorban az, hogy az alvilág mit kért ezért cserébe? – hangsúlyozta Czeglédy.

A képviselő nem nevezett meg személy szerint senkit a partihajón utazók közül, ismét ahhoz a módszerhez folyamodott, mint amikor kipattant a Lazáry-ügy. Elmondta: az érintetteknek időt ad arra, hogy felfedjék kilétüket, különben ő maga teszi meg azt. Állította, hogy bizonyíték is van arra, amit mond, de most nem teszik ezt közzé, hanem a rendőrségnek adják át.

Felvetésünkre, miszerint a törvény nem tiltja, hogy egy városi döntéshozó prostituáltak társaságában tartózkodjon, ezt válaszolta: ez igaz, de konzervatív beállítottságú közszereplő esetében ez mindenképpen elítélendő. Hozzátette: az alvilág azonban ezért is nyilván kért cserébe valamit, ilyen módon sakkban tarthat egy döntéshozót.

Lazáry Viktor délután sajtóközleményt juttatott el a Vas Népéhez. Ebben kifejti: tudomása szerint Czeglédy Csaba ellen „kényszerítés bűntett megalapozott gyanúja miatt” nyomozás folyik a személyét érintű korábbi vádak és az általa tett feljelentés alapján, így erről többet nem mondhat. Hozzátette: feljelentést tett Czeglédy Csaba ellen a rendőrségen jelentős érdeksérelmet okozó, nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt. Valamint, ígéretének megfelelően a Markusovszky kórházban már négy vizelet drogteszten esett át, mindannyiszor negatív volt az eredmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!