Hírek

2013.10.29. 10:45

Javítják az úthibákat Vas megyében is

Vas megye - Megkezdődnek az útfelújítási munkálatok a 33 milliárdos országos programban – olvasható a Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleményében.

Medics Diána

Napokon belül megindulnak a munkaterületátadások a nyomvályúk és felületi egyenetlenségek megszüntetését célzó programban – derül ki a közleményéből. A beavatkozások első ütemében minden megyében még idén megjelennek a munkagépek – jelentette be Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár október 27-én, vasárnap Leányfalun. November első napjaira összesen 522 kilométer útfelújításhoz kapcsolódó szerződést ír alá a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelezőkkel. A fejlesztések a térségi elérhetőség és a közlekedésbiztonság javítását, a fenntarthatóságot szolgálják az adott helyszínen leghatékonyabban alkalmazható technológiai megoldással – közölte a Magyar Közút.

Vas megyében mintegy 1,704 milliárd forint értékben, a 84-es, a 86-os, a 87-es számú főutakon és a 7459-es számú úton Szentgotthárd és Rábafüzes között valósulnak meg útfelújítások jövő év tavaszáig – tájékoztattak. Ez 8 útszakaszon, összesen majdnem 14 kilométernyi aszfaltot érint megyénkben.

A beruházások legkésőbb jövő tavasszal azokon a szakaszokon is befejeződnek majd, amelyeken már csak 2014-ben kezdődhetnek meg a munkálatok. A programokban érintett utak hosszú évekig biztosan megfelelő minőségben állnak majd a közlekedők rendelkezésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!