Hírek

2013.10.17. 18:00

Máris rács mögött a három autófeltörő fiatal

Szombathely - Szeptemberben megszaporodtak Szombathelyen a gépjármű-feltöréses rablások, ennek járt végére egy hónapon belül a rendőrség.

Medics Diána

Balogh Gábor, a bűnügyi osztály vezetője ismertette az esetet. Szeptembertől kezdődően korábban nem jellemző módon szaporodtak el Szombathelyen a gépjárműfeltörések a Rumi út és a Körmendi út által határolt területen, a Derkovits lakótelepen és az oladi városrészen. Potenciális célpontként a taxik jöttek számításba. Ugyanekkor a kerékpárlopások a belvárosra, a Szelestey utcára és az Ady tér környékére koncentrálódtak. Feltehető volt, hogy egy erre szakosodott brigádról van szó.

Az autók hátsó ablakait törték be, vágták, vagy emelték ki keretükből, majd alig fél perc alatt mindent elvittek, amit a járművekben találtak: szerszámos ládákat, motoros fűrészt, fűkaszát, napszemüveget, okmányokat, karórákat, szórakoztató elektronikai eszközöket, készpénzt, még alkoholos italt is.

Balogh Gábor, Bercse László és Gulyás Ferenc a lefoglalt kerékpárokat és -tartozékokat mutatják (Fotó: Szendi Péter)

A múlt csütörtöki intézkedés részleteiről Bercse László, a közrendvédelmi osztály helyettes vezetője számolt be: Az egyik járőr hajnali kettőkor észrevette, hogy egy kisteherautó oldalsó szélvédőjét betörték. A környező parkolók átvizsgálása után az állományt összevonták és a várost felosztva a korábbi gépjárműfeltörések helyszínein járőröztek, majd alig egy óra múlva a Bem József utca és a Szűrcsapó utca közti kerékpárúton három kerékpáros a rendőrautót látva hirtelen irányt váltott, egyikük elszökött, a másik két fiatalkorút előállították, egyikük a helyszínen beismerte az aznap esti autófeltöréseket, majd a harmadik személy kilétére is fény derült, őt a lakásán állították elő.

Balogh Gábor elmondta: az egyik személyt már korábban felelősségre vonták hasonló bűncselekmények miatt. A hozzájuk köthető bűntársi kapcsolatrendszert és orrgazdai hálózatot is felderítették, az ellopott tárgyak nagy részét lefoglalták, így a mintegy hárommilliós kárnak több mint fele megtérült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!