Hírek

2013.10.25. 15:25

Szülőföldi köszönet: díszpolgári címet kapott dr. Gyürki László

Egyházasrádóc - Az elmúlt kedden a helyi művelődési házban emlékeztek meg az 56-os forradalomról.

Kozma Gábor/Vas Népe

Az irodalmi műsor és Sőre Zoltán polgármester köszöntője után önkormányzati díjakat adtak át. Emlékérmet kapott Arina Van Schaik és Wil Derks, oklevelet vehetett át az Őrség Goricsko Raab mentőcsoportnak az árvízi védekezésében résztvevő helyi tagjai. Azt eseményen díszpolgári címet adományoztak dr. Gyürki László pápai prelátusnak, aki a falu szülötte. Főt hajtottak az aznap elhunyt Für Lajos előtt is.

Dr. Gyürki László pápai prelátus díszpolgári címet vehetett át. Fotó: Önkormáynyzat

Dr. Gyürki László meghatottan mondott köszönetet a díszpolgári címért, majd a közönséghez fordulva felelevenítette emlékeit.

– A Tanárok utcai kis ház sajnos már nem áll. 1841-ben épült, az idő vasfoga végzett vele. Itt kellene első köszönetemet elmondani elsősorban kedves szüleimnek, akik elfogadtak, felneveltek, akiktől szeretetet kaptam, akik példás életét látva tölthettem gyermekéveimet. Rajtam kívül itt még négy testvér tette széppé azokat az éveket. Jó testvérek maradtak, ha szétszórta is őket az élet. Ma is összetartunk, örülünk egymásnak. A szülői nevelés és példa után itt kaptam meg Vörös István, Kápolnási Károlyné, Köbli József tanítóimtól az elindulást az ismeretek világába. E két „otthon" után igazi otthonom volt községünk temploma. Nem maradtam el innen sem a misékről, sem a litániákról. Itt érlelődött meg bennem a papi hivatás, amely aztán elkísért egész eddigi életemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!