Hírek

2013.11.19. 15:42

A vízügyi igazgatóság ünnepelt a megyeházán

Szombathely – Kedden délelőtt tartotta a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság megalakulásának 60. évfordulóját.

Farkas Eszter

Az ünnepséget a megyeháza dísztermében tartották, amely zsúfolásig megtelt az igazgatóság egykori és jelenlegi dolgozóival és a partnerintézmények képviselőivel. A program ünnepi műsorral kezdődött. Fellépett Jordán Tamás, a Weöres Sándor Színház igazgatója, aki verset mondott. Tanai Erzsébet népdalénekes, Németh Tamás tárogatóművész és a Vasi Népdalstúdió két tagja.

Az előadást beszédek követték. Elsőként Gaál Róbert a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság igazgatója köszöntötte a résztvevőket. Elmondta: a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság a térség legnagyobb állami vagyonkezelője, a legnagyobb közfoglalkoztatója, hiszen éves szinten 1350 ember vesz részt a foglalkoztatásban. Emellett az egyik legnagyobb fejlesztője is, hiszen jelenleg is 10 milliárd forint értékben valósulnak meg beruházások. Az igazgató felhívta a figyelmet arra, hogy a szervezet az idei évben a dunai árvíznél is keményen dolgozott.

– A hatvan éves szervezet nem csak a térséget védte meg a víz ártalmaitól, hanem a vizet is a civilizációs károktól – egészítette ki Gaál Róbert. Marton Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke hangsúlyozta: a víz jó barát és ellenség is. Az elmúlt hat évtized azt bizonyítja, hogy a vízügyi igazgatóság képes volt megoldani az árvízi helyzeteket és hatvan éve gondos gazdája a vízzel kapcsolatos feladatoknak.


Gaál Róbert mutatja az elismerő oklevelet. Mellette: Rigó Csaba és dr. Puskás Tivadar (Fotó: Ohr Tibor)

 

Marton Ferenc egy elismerő oklevelet adott át Gaál Róbertnek az eddigi munkáért. Ágh Ernőné, a Vas Megyei Kormányhivatal főigazgatója erőt, sikert és a munkában található örömöket kívánt a szervezet dolgozóinak. Rigó Csaba, a Zala Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja kiemelete: térségünk büszke lehet gazdag vízkincsére.



– A közös, odaadó munkát többször is volt alkalmam megtapasztalni - tette hozzá a kormánymegbízott, aki erőt és összefogást és számos jócselekedetet kívánt a szervezetnek. Dr. Puskás Tivadar Szombathely polgármestere hozzáfűzte: ha hatvan éves egy szervezet, akkor annak ereje van, hiszen ennyi éve egy célért dolgozik mindenki. 

– Az Önök tevékenysége biztonságot jelent számunkra – ecsetelte dr. Puskás Tivadar. A beszédek után a résztvevők a 2010-ben készült „Vízcseppek az Alpokalján” című filmet nézték meg, amely a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóságot mutatja be. Az elmúlt hatvan év történetét Nádor István volt vízügyi igazgató összegezte, aki tizenhat évig vezette a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóságot. 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!