Hírek

2013.11.12. 16:07

Rendőrség: nem találtak kábítószert a Cozma-ügy vádlottjánál, mégis eljárás indul

Nem kábítószer volt a Cozma-gyilkosság ügyében garázdasággal vádolt és a tárgyalóterembe tartó férfi zsebében hétfőn, mégis eljárás indul - közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden az MTI érdeklődésére.

MTI

Kazmar Enikő tájékoztatása szerint egészségügyi termék hamisítása bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indítottak eljárást, a férfinál talált terméket szakértői vizsgálatnak vetik alá. A négy és fél évvel ezelőtt, a Cozma-gyilkosság estéjén a veszprémi Patrióta lokálban kitört tömegverekedés ügyében másodfokon hétfőn kezdődött a tárgyalás a Szombathelyi Törvényszéken. Az ügy nyolcadrendű vádlottja éppen a tárgyalásra ment, amikor a beléptetéskor kötelező átvizsgáláskor ismeretlen tartalmú kapszulákat találtak a zsebében.

A rendőrség a férfit őrizetbe vette, ezért nem tudott megjelenni a tárgyaláson, a bíróság döntése értelmében, három - szintén igazoltan hiányzó - társával együtt egy későbbi időpontban tárgyalják az ügyét. Marian Cozmát, az MKB Veszprém kézilabdázóját 2009. február 8-án hajnalban ölték meg a veszprémi Patrióta lokál előtt, a segítségére siető Zarko Sesumot és Ivan Pesicet pedig életveszélyesen megsebesítették. Az emberölési ügyben a Kúria döntése szerint Raffael Sándor és Németh Győző 18-18 év, Sztojka Iván pedig 13 év börtönbüntetést kapott. A garázdaság miatt indított per - amelyet az ügyészség különválasztott az emberölési ügytől - másodfokon a Szombathelyi Törvényszék előtt folytatódik. Több vádlott ugyanis - elfogultságra hivatkozva - azt kérelmezte, hogy ne a Veszprémi Törvényszék bírálja el ügyüket, és a Fővárosi Ítélőtábla Szombathelyt jelölte ki a másodfokú eljárás lefolytatására. A garázdasággal és más bűncselekményekkel 25 embert vádol az ügyészség, a perbeszédek hétfőn és kedden elhangzottak, az ügyben várhatóan pénteken hirdetnek ítéletet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!