Hírek

2013.11.11. 17:15

Szeptember hónap tanára: Dénes András László

Szombathely - Szeptember hónap tanára Dénes András László lett a Szombathelyi Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium Savaria Szakképző Iskolájának oktatója, akire az olvasók 14,76 százaléka szavazott.

Farkas Eszter

A második a Brenner János Általános Iskola tanára Lőrincz Anikó lett 6,71 százalékkal, a harmadik 6,33 százalékkal Süle Miklósné az egervölgyi Suli Harmónia Általános Iskola oktatója.

Dénes András László harmincöt éves és 2002 szeptemberétől tanít informatikát a Szombathelyi Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium Savaria Szakképző Iskolájában. Mint azt lapunknak elárulta nagyon jó érzés volt, amikor megtudta ezt az eredményt.

– Nagyon jó érzés volt, már maga a címre való jelölés is. Felemelő dolog volt látni, hogy a közösségi oldalon kérték a diákok egymástól, hogy szavazzanak rám. Én úgy gondolom, hogy ez egy nagyon jó visszajelzés volt a gyerekektől. Ez legalább olyan fontos, mint egy szakmai visszajelzés. Nem tartom magam szigorú tanárnak, próbálom a gyerekeket partnerként kezelni, bármikor fordulhatnak hozzám, meghallgatom őket – hangsúlyozta szeptember hónap tanárja.

Dénes András László hozzátette, nem egészen volt az mindig egyértelmű, hogy tanár lesz.

– Az egyetem alatt tisztázódott bennem az, hogy biztosan tanár leszek. Soha nem kerestem tanári mintát, bár vannak olyan tanárok, akikre felnézek, inkább magamat képviselem, s a magam módszereit követem. A tanítás mellett sok más dologgal foglalkozom – válaszolta lapunk kérdésére Dénes András László.

– Pár évig rendszergazda voltam itt az iskolában, jelenleg van egy 11-es osztályom, ahol osztályfőnök vagyok. Munkaközösségvezető vagyok, az összevont intézetben a közalkalmazotti tanács elnöke, tankönyvfelelős, a minőségügyi csoport tagja. Emellett megcsináltam az érettségi elnöki képzést, s készülök a közoktatási vezető - pedagógus vizsgámra. Nyilván nem véletlenül képzem magam és vállalok ennyi feladatot. Úgy érzem például egy igazgatóhelyettesi posztra már készen állok – emelte ki a tanár.

A vaol.hu-n keressük ezúttal október hónap tanárát. A lista bőséges, összesen 61 a megyében tanító pedagógus várja a voksokat. A szavazás még tart, a voksokat a Vas Népe honlapjára november 18-án 9 óráig lehet leadni. Egy IP címről egy nap csak egyszer lehet szavazni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!