Hírek

2013.11.12. 10:40

Tanárok együtt

Első alkalommal szerveztek pedagógiai szakmai napot a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtárban.

Farkas Eszter

Celldömölki Tankerületi Pedagógiai Napot szerveztek hétfőn délelőtt a a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtárban. Rozmán László, a Celldömölki Tankerület igazgatója köszöntőjében elmondta: a mai nap a tankerület életében az első.

Összejövetelünk lényege, úgy gondolom a kivetítőn olvasható: jó szóval oktasd, játszani is engedd! - emelte ki a tankerület igazgatója, aki ezt követően bemutatta a nap két rangos előadóját.

Elsőként dr. Duró Zsuzsa pszichológus, tehetségfejlesztési szakember lépett a pódiumra, aki az iskolai tehetséggondozásról valamint a tehetségek felfedezéséről a napi sikeres gyakorlatokról összeállított előadását hozta el az érdeklődőknek.

Szinte minden történelmi korban és társadalomban megfogalmazódott az igény, hogy valamilyen módon megpróbálják azonosítani azokat a gyerekeket, fiatalokat, akik a különböző emberi adottságok, képességek tekintetében meghaladják társaikat - mondta előadásában a pszichológus.

Dr. Duró Zsuzsát Fodor Gábor tankerületi igazgató, mentálhigiénés szakember előadása következett. Fodor Gábor a pedagógus szerep újraértelmezéséről és a kiégés elleni technikákról beszélt a közönségnek.

A délelőtti két előadást követően megalakultak a tankerületi szakmai munkaközösségek, melyek a jövőben alkotói szakmai műhelyként működve dolgoznak a köznevelés - oktatás jobbításáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!