Hírek

2013.12.04. 12:10

Kalapáccsal verte agyon feleségét - Életfogytiglan a gyilkosnak

Jogerősen életfogytiglani fegyházbüntetést szabott ki a Győri Ítélőtábla arra a férfira, aki két éve kalapáccsal agyonverte a feleségét. Legkorábban 25 év múlva bocsátható feltételesen szabadságra.

Simon Erzsébet

Előre kitervelten, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádolta meg a Vas Megyei Főügyészség a kemenesmagasi Bodor Szabolcsot. A 38 éves férfi 2011 karácsonya előtt tíz nappal két-három kalapácsütéssel agyoncsapta alvó feleségét.

Az elsőfokon eljárt Szombathelyi Törvényszék a következő tényállást állapította meg: a vádlott és az elhunyt házassága 2011 nyarán megromlott, mert a férj arra gyanakodott, hogy a felesége hűtlen volt hozzá. 2011. december 15-én a fiatalasszony közölte a párjával, hogy megcsalta, el kívánja hagyni. A férfi hiába kérlelte, hogy maradjon vele, az asszony ezt elutasította. Ezért Bodor Szabolcs elhatározta, hogy megöli a feleségét, miután az elalszik. Ennek megfelelően 2011. december 16-án éjjel egy óra körüli időben a férfi a kemenesmagasi otthonuk garázsába ment, magához vett egy kalapácsot. Majd a hálószobába visszatérve leült az ágyra, és megvárta, amíg az alvó nő a fejét a jobb oldalára fordítja, és a halántékát mutatja. Ezt követően a franciaágyon fekvő hitvese homlokának bal oldalára és bal halántékára két-három ütést mért. Az asszony a sérülések következtében a helyszínen meghalt.

Bodor Szabolcs a Szombathelyi Törvényszéken. Helybenhagyta a fellebbviteli bíróság az életfogytiglant (Fotó: Szendi Péter)

Szörnyű cselekménye után a vádlott a sértettet lemosta, átöltöztette, kivitte a garázsba, fóliába tekerte, majd a gépkocsijában rejtette el azzal a szándékkal, hogy később valahol elássa. Visszatért a hálószobába, a falat, az ágyat megtisztította, s hozzálátott a vérfoltos ruhaneműk elégetéséhez. Később lezuhanyozott, a szobát bezárta, majd elindult a kocsival Celldömölkre. Ott egy tóba dobta a felesége mobilját. Hajnalban vonattal utazott Szombathelyre, ahol tapétavágót, kesztyűt, szemeteszsákokat, fóliát, fűrészlapokat vásárolt. Mindezekre a holttest eltüntetése érdekében volt szüksége. El akarta ásni az asszonyt, s még az is megfordult a fejében, hogy földarabolja. Amikor visszatért Celldömölkre, a vasútról hazament. A holttest elszállítására és eltüntetésére végül azért nem került sor, mert a rendőrök a vádlottat elfogták.

A tényállás alapján az elsőfokú bíróság a vádlottat előre kitervelten, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy a feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontját 30 évben határozta meg.

Az ügyész az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozta, míg a vádlott és védője részben megalapozatlanságra, részben téves ténymegállapításra hivatkozással jelentettek be fellebbezést. Az ítélőtábla az elsőfokú bíróság verdiktjét annyiban változtatta meg, hogy a cselekményt védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének minősítette, s a feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontját 25 évben határozta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!