Hírek

2013.12.29. 18:00

Kézen fog a szeretet

Szombathely - Nem könnyű a két ünnep között miután mindenki jól kiköltekezett eredményes jótékonysági gálát rendezni, bátor dolog volt a szervezők részéről.

Merklin Tímea

A Fényszóró gála körülbelül hatszáz fős közönsége egy gazdag zenei ajándékkosarat, jó hangulatú óévbúcsúztató koncertet kapott.

A 18 éve működő Fényszóró Alapítvány elnöke, Csepregi Éva gálaestek szervezésével is gyűjt támogatottjai, a szellemi sérültek javára – foglalkozásaikra, nyaraltatásukra. A jótékonyság legelegánsabb formáját választja, úgy kér, hogy bőkezűen ad is: nem csak a Neoton slágereiből, hanem meghívott vendégművészek alkalomra hozott műsoraiból állítja össze a koncertet.

„A szeretet éltet” - énekelte Éva a gálán, kimondva aztán: úgy szeretnének szórakoztatni, hogy a közönség közben tudhassa: segített a jegyvásárlással. A legnagyobb érzések mégis az együtt éneklésből, taps kísérte dalokból jöttek elő: azokból a számokból, amiket nem koptattak meg az évtizedek, szólt a Monte Carlo, a 220 felett (is).

Fellépett Csepregi Éva fia, Heatlie Dávid, aki dobolni szokott a Neotonban, most azonban két saját nótát adott elő gitáros kísérettel.

-Nekem a Neoton olyan, mint a világnak az Abba együttes - mondta Nagy Sándor, aki Vágó Bernadettel énekelt közös számokat. A buli-hangulat akkor kezdett kibontakozni, amikor a nézők együtt énekelték velük: Micsoda nő ez a férfii az emberek ülve, derékból mozogva táncoltak a helyeiken. Műfaji váltással még jött a Hajmási Péter, a Te, rongyos élet és a Pálinka dal is a széksorok mosolygó boldogság-hullámokká váltak. Lelkesen és önfeledten tapsolták végig a valamennyiünk fényes fiatal korát idéző Tini-dalt. Nagy Sándor szinte Norbi-módra tornásztatta a közönséget: nagy terpeszben, nagy lendülettel biztatta a nézőket: Égessük le a karácsonyi bejglit! és a fény szóra mindenki magasba lendítette a karját, kórusként zengett: átölelnék minden embert .

Vágó Bernadett Nagy Sándorral énekelt, akivel a Neoton musicalben is együtt szerepelnek  Fotó: Horváth Csaba

Faragó András is vendég volt a gálán sok humorral, sok közismert dallal, megint csak lehetett együtt énekelni vele: Ha én gazdag lennék... , vagy Tanulj meg, fiacskám komédiázni...

A felfokozott hangulatot még tovább turbózta Bereczki Zoltán fellépése, aki egy igazi harmadik évezredbeli figura, különleges kisugárzásával, dalaival mindenkit lenyűgözött. Ezen a gálán egy szám (Billie Jean) erejéig Michael Jacksonná változott ezzel is nyert volna Sztárban sztárt , zseniálisan hozva a jellegzetes mozdulatokat. Mesélte, Békéscsabán az első sorból felszólt egy néni: Megérte gyakorolni! Ott megállt a műsor, itt nevetéssel ment tovább, tényleg megérte : annyira, hogy nem csak Bereczkinek megy a Jackson-karakter, de Jacksonnak is jól áll, ha Bereczki alakítja őt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!