Hírek

2014.01.16. 11:35

A beruházások éve lesz

Őriszentpéter - Az idei évben számos beruházás megvalósul a városban. Lesz konditerem, megújul a tűzoltószertár, s napelemek adják az energiát. A rendezvények sem maradnak el, idén is lesz Őrségi Vásár és Tökfesztivál is.

Viola Beata

Őr Zoltán polgármester örömmel és büszkén jelentette ki, hogy elkészült Őriszentpéter első termelő beruházása, méghozzá az energetikai kategóriában. A polgármester arra a bizonyos napelemes pályázatra utalt, ami az óvoda, a művelődési ház, az önkormányzat és az iskola áramellátását segíti majd. Emellett sok egyéb pályázat végrehajtás alatt áll.

- Elkészülhet ebben az évben az a konditerem, amit az ifjúsági egyesület vett a pártfogásába folytatta a polgármester. 4,4 millió forint értékben konditermi eszközöket és felszereléseket fogunk beszerezni, s a művelődési ház oldalszárnyának a földszinti részén, 60 négyzetméteren helyezzük el. 12 millió forintból megújul a tűzoltószertárunk, tető-, padlózat- és nyílászárócserét tervezünk. Továbbá az épületben fűtéskorszerűsítés is lesz.

A harmadik, nagyobb volumenű beruházás az Őrségi Vásárhoz és a termelői piachoz kapcsolódik. Nyolcmillió forintot nyertek a 2014-es vásár lebonyolítására, az összegből húsz nyári és nyolc téli pavilont is be tudnak szerezni.

- A pályázati kötöttség azt is jelenti, hogy valamennyi beruházást az év végéig be kell fejeznünk - tette hozzá Őr Zoltán. - Vannak elvarratlan szálaink is, amikre figyelnünk kell, ilyen például az egészségház parkolója, ami az időjárás viszontagságainak ki van téve. Egy térkövezés megnyugtató módon tudná rendezni az ott kialakult állapotokat. Decemberben volt egy közmeghallgatás, s ott is felmerült egy komolyabb gond, méghozzá a városközpontban a Bajánsenye felé vezető út két oldalán lévő árusok kérdése. Szinte már balesetveszélyes helyzetet idéznek elő. Nem elég tehát a termelői piac fejlesztésére, bővítésére, újítására fordítanunk az erőnket és energiáinkat, hanem az alkalmi árusok elhelyezésével is kell kezdenünk valamit idén.

Természetesen a nagy rendezvényeiket is szeretnék folytatni idén is. Megújult formában rukkolnak elő az Őrségi Vásárral, ez ahogy a polgármester fogalmaz - külső és belső kényszer is. Egyre több zavaró motívum jelentkezett már az elmúlt években a lebonyolítása kapcsán, például a parkolási nehézségek, s az árusok mennyisége, valamint az általuk keltett zavaró hatás. Meg kell reformálni a vásár rendszerét, ám ennek a módját még ki kell találniuk. A Tökfesztivált sem marad el, s nagy megtiszteltetés számukra, hogy a város és térsége adhat otthont július elején a reformátusok találkozójának.

 

Jól halad a tematikus kerékpárútvonalak kialakítása is. Minden érintett önkormányzat támogatja az út kitáblázását a turisztikai szezonra. Az Őrségi Vendégvárók Egyesülete is eleget tett az ígéretének, ugyanis elkészült az a kiadvány, amiben összefoglalják a szálláshelyeiket. A kiadványon a kerékpáros útvonalak is láthatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!