Hírek

2014.01.01. 15:35

Élelmiszert gyűjtöttek

Szombathely - Nagy az öröm a rumi nevelőotthonban, ahová múlt szombaton délután érkezett Molnár József, a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálatának szombathelyi vezetője két önkéntessel, Molnár Attilával és Kalcsics Lídiával.

Tóth Csongor

Túró Rudit hoztak az itt élő gyerekeknek, akik az ünnepeket is szülők nélkül töltik.

– A családot nyilván nem tudjuk pótolni, ezek a gyermekek nagyon örülnek minden apróságnak, a célunk az volt, hogy örömöt szerezzünk – hangsúlyozta a szeretetszolgálat vezetője.

A szombathelyiek is csatlakoztak ahhoz az országos akcióhoz, amelyben egy kapuvári vállalkozó felajánlásának köszönhetően tízezer Túró Rudit osztottak szét a nagyobb településeken, így gyermekvédelmi intézményekbe, családok átmeneti otthonába és hajléktalanszállókra is jutott az édességből.

– A Hit Gyülekezete szeretetszolgálata a bibliai alapértékeket szem előtt tartva nagy hangsúlyt helyez a jótékonyságra, országosan évente több tízmillió forint értékű adományt juttatunk el a rászorulóknak, itt Vas megyében is nagyon aktív csapat dolgozik, így egyre többen figyelnek fel ránk – mondta el Molnár József, hozzátéve, hogy egész évben vannak akcióik, és jó kapcsolatot ápolnak a megyei szociális és gyermekvédelmi intézményekkel.

A napokban zárult nagy sikerrel a „Küldj egy kg-t" elnevezésű kezdeményezés, amelyet a Szombathelyi Polgár Kulturális Alapítvánnyal és az egyik áruházlánccal közösen rendeztek meg.

– A bejáratnál aktivistáink felhívták a vásárlók figyelmét, hogy van lehetőségük egy-egy kiló tartós élelmiszert felajánlani, a kijáratnál pedig fogadópontot helyeztünk el, így azonnal célba értek az adományok – számolt be a kezdeményezésről Horváth Zsófia, az alapítvány munkatársa, hozzátéve, hogy csaknem száz önkéntes segített az elmúlt hetekben. – Nagy öröm számunkra, hogy sok-sok fiatal is részt vett a munkában – tette hozzá Horváth Zsófia.

Több mint négy és fél tonna tartós élelmiszer, cukor, liszt, olaj gyűlt össze, amelyet vasárnap osztottak ki a Batthyány téren. Az immáron hagyományos jótékonysági rendezvényre kétszázötven adag meleg étellel is készültek, de rendszeresen segítik a rászorulókat ruhával, tűzifával, és egyéni kéréseket is igyekeznek teljesíteni.

A szeretetszolgálat munkatársai fontosnak tartják, hogy ne csak az ünnepek idején gondoljanak a szükségben lévőkre, így az idén is számos akcióval készülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!