Hírek

2014.02.09. 16:15

Aktivisták és bohóc várta Kónyát

Szombathely - Választás előtt az ország! A te biztonságod - ezzel a címmel tartott fórumot Kónya Péter, az Együtt - Korszakváltók Pártja társelnöke, országgyűlési képviselőjelöltje és dr. Nemény András, az ellenzéki összefogás helyi országgyűlési képviselőjelöltje szombaton a könyvtárban.

Farkas Eszter

Az országgyűlési képviselőjelölteket ellentüntetők várták. A tüntetők táblákkal álltak a könyvtár előtt, amelyekre a „Bedaráltak titeket", „Nekünk számít a rezsi", "Soha többé Gyurcsány-Bajnai kormányt" és hasonló feliratokat olvashattak a fórumra érkezők. Egy bohócruhás férfi is csatlakozott a tüntetők táborához. Nemény András egyébként kezet fogott a bohóccal, és miniszterelnök úrnak szólította. A bohócruhás férfi kis hatásszünetet követően annyit mondott az országgyűlési képviselőjelöltnek: nem én vagyok az.

A fórumon elsőként Nemény András beszélt. Mint azt kifejtette: rossz a kormány szociálpolitikája. Beszélt az új munkatörvény könyv negatív hatásairól. Elmondta, hogy a fidesz csupán egy kis réteget támogat, ha kormányra kerülnek változtatnak az egykulcsos adón a legjobban keresőknek odaadott évi 500 milliárdot visszaforgatják a rendszerbe, a forrásokat igazságosan fogják majd elosztani. Szerinte a rezsicsökkentés is hazugság, a 2010-es árakhoz képest 30 százalékot emeltek az elmúlt három évben, most ebből csökkentenek a 30 százaléknál kisebb mértékben. Beszélt a választási regisztrációról, amely miatt szerinte könnyű lesz a következő választási győzelme a Fidesznek.

Kónya Péter elsőként a közmunkaprogramról beszélt. Hangsúlyozta, hogy szerinte ez a modernkori rabszolgaság. Majd a kétkulcsos adó visszaállításának fontosságáról beszélt. Eszerint a bruttó 300 ezer alatti jövedelmeknél visszahozzák az adójóváírást. A politikus a rendvédelemről is hosszasan beszélt. Eszerint a rendőrség újra szolgáltató szervezet lesz. Mindenkinek lesz személyi rendőre, akit értesíthet, és utánajár az ügyeinek, és akit számon is kérhet. Bevezetik a sárgalapos hatósági ellenőrzést. Ha a hatóság egy cégnél, vállalkozásnál hibát talál, első alkalommal csak figyelmeztet. Ígérete szerint visszahoznák a szolgálati nyugdíjat, valamint visszaállítanák a régi rendvédelmet, és új életpályamodellt kínálnak az aktívaknak. A tűzoltóságot újra tűzoltóságnak hívják majd. A börtönőrök pedig jobb fizetésre számíthatnaknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!