Hírek

2014.02.10. 18:10

Párturalom helyett demokráciát szeretne a KTI

Valamennyi egyéni választókerületben állít jelöltet a Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt (KTI). Szili Katalin pártelnök hétfőn bemutatta a vasi parlamenti képviselőjelölteket.

Simon Erzsébet

Új hangot, új stílust és értékeket hoz a politikába a tavaly szeptemberben tucatnyi párt illetve civil szervezet összefogásával megalakult Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt – jelentette ki hétfőn Szili Katalin egy szombathelyi presszóban, mielőtt bemutatta pártjának az országgyűlési választásokon induló vasi képviselőjelöltjeit.

A KTI-nek jelenleg huszonötnél is több tagszervezete van, párttá pedig azért alakultak, mert nagy a társadalmi igény egy olyan politikai alternatívára, amely szociálisan elkötelezett, s a civil demokrácia támogatója – tette hozzá a parlament korábbi házelnöke, független országgyűlési képviselő.

Szili Katalin hangsúlyozta: minden egyéni választókerületben vannak jelöltjeik, olyan személyek, akik eddig a saját kis közösségükért dolgoztak. Így aztán ismerik azokat, akiket képviselni kívánnak, van fogalmuk a magyar valóságról, szemben a jelenlegi két nagy politikai pólus képviselővel. Szili Katalin szerint Magyarország bajban van, szükség van minden jószándékú polgár és tisztességes civil közösség tenniakarására. Mint mondta, a magyar közpolitika gyökeres megújítására készülnek Választási programjuk tartalmazza az adórendszer igazságosabbá tételét, átfogó bér- és jövedelemrendezést, a magáncsőd intézményének bevezetését, a képviselők visszahívhatóságát, az átlátható pártfinanszírozást, a kétkamarás parlament feltételeinek megteremtését.

A KTI jelöltjeinek harmada nő, Vas megyében viszont férfiak célozzák meg a parlamentet. Az egyes számú választókerületben a szombathelyi Simon Zoltán, a kettesben a kőszegi Rába László, a hármasban a budapesti, de Hegyhátszentjakabon is otthonos Németh János – mind vállalkozók – szeretné elnyerni a választópolgárok bizalmát. Párturalom helyett a demokráciára esküsznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!