Hírek

2014.02.24. 13:31

Volt Szova-vezető is belekeveredett a csalásba?

Szombathely - Hűtlen kezelés, csalás és magánokirat-hamisítás megalapozott gyanúja miatt vádemelést javasol az ügyészségnek a rendőrség. Az ügyben öt ember érintett, köztük van a Szova Zrt. volt vezető állású munkatársa.

Simon Erzsébet

Vádemelést javasol a rendőrség abban az ügyben, melyben érintett a Szova Zrt. volt vezető állású munkatársa is. Az iratok hétfőn érkeztek a Szombathelyi Járási Ügyészségre a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályáról – közölte a Vas Népével Vassné dr. Szele Adrienne.

Az ügyészségi szóvivő elmondta: több bűncselekmény gyanúja miatt folytatott nyomozást a rendőrség. A gazdálkodó szervezet önálló intézkedésre jogosult dolgozója által elkövetett vesztegetés bűntette és a hűtlen kezelés vétsége miatt indított eljárást tavaly szeptemberben illetve idén februárban megszüntették. Azonban vádemelési javaslattal is éltek a nyomozók: két rendbeli hűtlen kezelés bűntette a megalapozott gyanú a Szova Zrt. volt vezető munkatársával szemben, egy személy csalás bűntettét követhette el, egy embert magánokirat-hamisítással gyanúsítanak, míg kettőt e tett felbújtójaként nevez meg a nyomozó hatóság. A Szova Zrt. városgazdálkodási egységének volt vezetője egy alkalommal munkagép beszerzésekor mintegy 17 millió forint vagyoni hátrányt okozott a cégnek, más esetben úgy 5 millió forint a kár, mert kedvezményes áron engedélyezte építési törmelék elhelyezését a cége Erdei iskola úti hulladéktelepén. Egy másik kft. ügyvezetője a Szova Zrt.-t tévedésbe ejtve csalással mintegy 2,8 forint kárt okozott a vagyonhasznosítónak a megalapozott gyanú szerint. A harmadik gyanúsított valótlan tartalmú gépüzemnaplót készített, ez képezte aztán a számlák kiállításának alapját. A magánokirat-hamisításban még ketten szerepelnek felbújtóként. Az ügyészségnek harminc napja van arra, hogy vádat emel, megszünteti a nyomozást, vagy elrendeli a további nyomozati eljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!