Hírek

2014.02.05. 19:55

Programismertető fórumot tartott a Jobbik

Dúró Dóra oktatáspolitikus, a Jobbik szóvivője és Bana Tibor országgyűlési képviselő, a Jobbik képviselőjelöltje tartott programismertető fórumot a Színházban szerdán.

Farkas Eszter

Több mint félszázan voltak kíváncsiak Dúró Dóra oktatáspolitikusra, a Jobbik szóvivőjére és Bana Tibor országgyűlési képviselőre, a Jobbik képviselőjelöltjére, akik programismertető fórumot tartottak szerda délután a Színházban. A fórum nem sokkal öt óra után kezdődött el, és két és fél órán keresztül tartott.

Dúró Dóra a Jobbik oktatáspolitikájáról mondott részleteket. Beszélt például a közoktatásról, s kifejtette azt is, hogy a pártja kormányrakerülése esetén a munkaerőpiaci igényekhez igazítva növelnék az állami férőhelyek számát.

Dúró Dóra a közoktatás és a felsőoktatás problémáiról beszélt (Fotó: Szendi Péter)

Bana Tibor először az elért eredményekről beszélt, és említette a körmendi kórház ügyét is. Hozzáfűzte: szeretnének érdemi fejlesztést a jövőben a kórházban. Az országgyűlési képviselő három területet érintő problémáról is átfogó beszédet tartott. Eszerint a Jobbik kormányra kerülése esetén tisztességes megélhetést biztosító munkahelyeket szeretnének, vagyis, hogy az ausztriai bérek nyolcvan százalékát kapják meg a dolgozók. Mint mondta: ezt tárgyalásokkal el lehetne érni.

Szó volt az elszámoltatásról is, amely a párt kormányra kerülése esetén mindenképpen meg fog történni. Közbiztonsági kérdéseket is feszegetett Bana Tibor. Szeretnének látható rendőrséget, amely nem bicikliseket ellenőriz és sebességet mér, hanem az emberek biztonságára ügyel elsősorban. A fórum végén kérdéseket tettek fel az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!