Hírek

2014.03.09. 09:55

Időközi választás Velemben: Szél Józsefnét választották polgármesternek

Vasárnap időközi választás volt az üdülőfaluban, mert korábban a képviselő-testület kimondta feloszlatását.

MTI

Egy éve, tavaly tavasszal egy önkormányzati képviselő azzal fordult a velemiekhez: hiába két és fél éve képviselő, nem tudott elérni fontos változásokat, ezért népszavazás kitűzését kezdeményezi a faluban. Azt szerette volna elérni, hogy Velemben három, a falu identitását meghatározó ingatlan – ha lehet – kerüljön vissza az önkormányzathoz, s a híres gesztenyeünnepet ezentúl Velem rendezze meg.

A népszavazás sikerrel járt, a velemiek megszavazták kezdeményezését. Ezután nem sokkal, novemberben Horváth Miklós polgármesterrel együtt kimondta feloszlatását a velemi képviselő-testület. Ezért vasárnap időközi választást tartottak a faluban.

A kultúrházban lévő szavazókörben reggel 6-től 19 óráig lehetett szavazni. Egy polgármesterjelölt és hat képviselőjelölt szerepelt a listán. Dr. Zalán Gábor, Kőszeg és egyben Velem jegyzője is elmondta: ha csak egy szavazatot kap a polgármesterjelölt, akkor már övé a poszt.

A tisztségért egyedüliként induló Szél Józsefné független jelöltet választották polgármesternek a Vas megyei Velem községben vasárnap megtartott időközi voksoláson - tudatta a település jegyzője vasárnap az MTI-vel.

Zalán Gábor közlése szerint a 286 választásra jogosult közül 156-an adták le szavazatukat, a négy képviselői helyre pedig hat jelölt közül választották ki a négy fős képviselő-testület tagjait.

Vasárnap a népszavazás kiírása érdekében indított aláírásgyűjtés kezdeményezőjét, Szél Józsefnét választották meg polgármesternek. A képviselőségre pályázók közül három független, valamint a Kereszténydemokrata Néppárt jelöltje kapott bizalmat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!