Hírek

2014.03.14. 08:11

Rács mögé a rablókkal!

Szombathely - Helyezze előzetes letartóztatásba a mobil postai szolgáltató kirablóit - ezt indítványozta a Vas Megyei Főügyészség a Szombathelyi Járásbíróságnak.

Simon Erzsébet

A Vas Megyei Főügyészség indítványozta, hogy a Szombathelyi Járásbíróság rendelje el annak a két férfinak az előzetes letartóztatását, akik megbeszélték, hogy kirabolják a mobil postai szolgáltató alkalmazottját.

2014. március 10-én délután egy óra körüli időben, míg az egyik gyanúsított a gépkocsi mozgásának figyelésével segítette a társát, az az arcát és a kezét szemceruzával bekente, kapucnis pulóvert húzott, és egy 30 centiméter pengehosszúságú kést vett magához, majd a mobil postai szolgáltatást nyújtó gépjárművet Karakó községben leintette. Az autó lehúzott ablakán benyúlva kést nyomott az alkalmazott nyakához, és pénzt követelt tőle.

A sértett a fenyegetés hatására átadta a nála lévő pénztárcát a benne lévő 206 ezer 10 forinttal.

A gyanúsítottak cselekménye felfegyverkezve, közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett rablás bűntettének a megállapítására alkalmas, amely 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A főügyészség az eljárás meghiúsítása, a bűnismétlés és a szökés veszélye miatt indítványozta a gyanúsítottak előzetes letartóztatásának elrendelését – tudatta lapunkkal ma reggel dr. Simon József főügyész, címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!