Hírek

2014.03.25. 20:28

Vas megye 1. számú egyéni választókerület jelöltjei

A Vas Népe felhívására a Vas megye 1. számú országgyűlési egyéni választókörzetében induló tizenkét jelölt közül a megadott határidőig kilencen küldték be programjukat, illetve fotójukat, ezeket olvashatják, láthatják oldalunkon. Nem kaptunk bemutatkozó írást három további jelölttől, akik a szavazólapon szerepelnek majd az április hatodikai választáson, ők a következők: Bősze Csaba Bálint (JESZ), Kovács Szabolcs (ÚDP), Tóthné Szakály Henrietta (SEM).


Választókerületek - Vas megye nagyobb térképen való megjelenítése

Balassa Péter

Jobbik

A Jobbik a legfontosabb kérdésekre a választ is megadja. Három alappillére van a programunknak: munkahelyteremtés, közbiztonság, elszámoltatás. Pluszként a devizahitelesek problémáinak azonnali megoldása. Programunk szerint forintosítanánk a felvett hitelállományukat, amelyet a felvett árfolyamon fizetnének vissza a hitelesek. Nem kerülgetjük a forró kását, a magyar-cigány együttélés évszázados problémájára is megoldást kínálunk. De Magyarországon szerintünk a közbiztonság is gyenge. És akkor még nem is említettem a gazdaság-élénkítő terveinket, a hazai kis- és középvállalkozások erőteljes segítését, vagy az alapvető élelmiszerek áfájának drasztikus csökkentését.

Eljött az idő, hogy végre zárjuk le az elmúlt 24 évet. Szombathely, az egykori Nyugat királynője már évek óta a Fidesz-MSZP háttéralkuk rabszolganője. Április 6-án változás kell! Én hiszek abban, hogy közösen, mindannyian egy JOBBIK Szombathelyt, egy JOBBIK Magyarországot tudunk építeni, hogy a gyermekeink, a fiatalok, a családosok és az idősek egy nyugodt, biztonságosan fejlődő városban élhessenek és dolgozzanak.

Dr. Hende Csaba

FIDESZ-KDNP

Közös munkánk eredményeként a szombathelyi Markusovszky kórházban 11,7 milliárd forintos fejlesztést hajtottunk végre, városunk 18 milliárdos adósságát pedig eltöröltük. Így most közel egymilliárdos járda- és útfelújítási program indulhat el. Megépítjük a Haladás Sportkomplexumot is, hiszen Szombathelyen több mint 100 sportegyesületben többezren sportolnak rendszeresen, akik között biztosan ott vannak a következő évtizedek Pars Krisztiánjai. Közös sikerünk, hogy az elmúlt 4 évben több mint 100 milliárd forintnyi fejlesztés valósult meg Szombathelyen és környékén. Kecskeméthez hasonlóan a kormány kiemelt beruházási környezetté nyilvánította Szombathely térségét. Büszkék vagyunk arra, hogy nálunk csökkent a legnagyobb mértékben a munkanélküliség az egész országban. 2015-ben elindítjuk a mérnökképzést, amelyre már 100 millió forintos kormányzati támogatást kaptunk. Április 6-án meg kell védenünk a rezsicsökkentést, a családi adókedvezményt, a nyugdíjak vásárlóértékét, a gyedet és a gyed extrát, a tanárok és az egészségügyi dolgozók bérét, a Haladás Sportkomplexumot és a 86-os út építését.

Horváth Zoltán

LMP

1982-ben születtem Szombathelyen. A jelenlegi városvezetés által idő közben, lakossági tiltakozások ellenére bezárt Szent-Györgyi Albert Középiskolában érettségiztem.

Felsőfokú tanulmányaimat Szombathelyen végeztem, főiskolai művelődésszervező és egyetemi alkalmazott nyelvészet szakokon. 2007 óta rendezvényszervezőként dolgozom. Dokumentumfilmesként társaimmal több fesztiválon értünk el sikereket.

Tagja vagyok több helyi egyesületnek, többek között az Éhen Gyula Körnek. 2010-től képviselem az LMP-t a szombathelyi közgyűlésben, önkormányzati képviselőként.

Célom a tiszta közélet megteremtése, a helyi kis- és középvállalkozók, illetve a kisközösségek megerősítése, a szombathelyi felsőoktatás fellendítése, valamint egy élhető város megteremtése. A Szombathely keleti városrészén tapasztalható, valamint a szentkirályi városrész közelébe tervezett egészség- és környezetszennyező problémákra a lakosság bevonásával megoldást kell találni.

A vasi 1-es számú választókerület településeinek összefogásával nem csupán a város, de a térség fejlesztésére is szükség van.

Kőrössy Tamás

FKGP

1944-ben születtem Szombathelyen. Gimnázium után zenei konzervatóriumot végeztem. 30 évet dolgoztam előadóművészi engedéllyel a szórakoztatóiparban, majd 15 évet a helyi kórházban. Jelenleg vállalkozó vagyok. Az érdekvédelem közel áll, titkára vagyok a Szórakoztató Zenészek vasi szervezetének, elnökségi tag a Magyar Zeneművész Szakszervezetben.

Nagyszüleimtől – akik megbecsült állattenyésztők és kereskedők voltak – megtanultam, hogy gazdák nélkül nincs gazdaság. A föld biztosította a mindennapos lehetőséget munkára. Ide kapcsolódik az erdők, vizek védelme, a mezőgazdasági kis- és középvállalkozások támogatása. A program kitér a nyugdíjak rendszerére, oktatáspolitikára, egészségügyre, a határon túli magyarságra, az unióval való kapcsolatra.

2014-re a történelmi párt képzett, hiteles, agilis politikusokkal az élén újjászerveződött. A nemes célok elérése érdekében kérem a választókat, szavazatukkal segítsék elő, hogy a 106 éves múltú történelmi párt visszakerüljön méltó helyére, a Parlamentbe, színesítve a jelenlegi „kétpólusú" politikai palettát.

Köszönjük a szavazatát!

Kupi Jánosné

SMS

Parlament, parlamenti képviselő... ezek nekem olyan távoli és messzi dolgoknak tűntek. Egy szép helyen nagy emberek döntenek helyettünk. Igen, helyettünk. De vajon olyan magasról lelátni ide ahol a hétköznapi emberek élnek?

Ide, ahol az emberek elveszítik az állásukat, lakásukat, ide ahol elértéktelenednek a bérek, a nyugdíjak, ide ahol a szülők egyre többször kénytelenek nemet mondani a gyermekük vágyainak, ide ahol hajléktalanok nyújtják a kezüket alamizsnáért, ide ahol nem tudjuk, hogy a gyermekeinknek, unokáinknak jut-e majd a családi kasszából a továbbtanulásra, lesz-e majd munkahelyük, lesz-e majd lakásuk, nyugdíjuk? Én is egy vagyok a kisemberek közül. Miért ne tehetnék valamit én is? Hiszem, hogy nem a pártoké, hanem civileké a jövő és most már én is azok közül való vagyok, akik megkapták a bizalmat a hasonló kisemberektől, hogy esélyünk legyen az utca egyszerű emberét képviselni. Köszönöm!

Ne legyen jelen múlt nélkül, de a múltnál legyen fontosabb a jövő!

Laki Gábor

ÚMP

Programunk: ingyenes oktatást, ingyenes felnőttképzést! Lehetőséget minden fiatalnak a jogosítvány ingyenes megszerzésére!

– Ne szüljön tíz gyermeket az, aki egyet sem tud becsületesen felnevelni.
– Segítjük a fiatalok első otthonhoz jutását!
– Ingyenes étkezési lehetőséget biztosítunk minden gyermeknek!
– A házi őrizet fél megoldás! Építsünk a célnak megfelelő börtönöket!
– Talpra állítjuk a magyar mezőgazdaságot!
– Minden eszközzel támogatjuk a munkahelyteremtést, a pályakezdő fiatalok munkába kerülését!
– Tiszta országot szeretnénk, lét-, jog- és közbiztonságot!
– Növelnénk az egyházak társadalmi szerepvállalását!
– Magyarországon szeretnék dolgozni, élni, családot alapítani!
– Esélyt a fiataloknak!

Új Magyarország Párt, a fiatalok pártja!

Nagy András

4K!

Van kire szavazniuk azoknak, akik csalódtak a parlamenti pártokban, de kamupártra sem akarnak szavazni. 1984-ben születtem Szombathelyen. A Budapesti Gazdasági Főiskola Külkereskedelmi Karán végeztem közgazdászként, jelenleg a saját kisvállalkozásomban dolgozom szakfordítóként. Vas megye 1. választókerületében, Szombathelyen indulok a 4K! egyéni jelöltjeként. Ahogy az országban mindenütt, itt is egyre nagyobb probléma a munkanélküliség, miközben azokat a hétköznapi embereket, akik becsületesen dolgoznának, egyre jobban elnyomja a felettünk uralkodó politikai kaszt, amely elfelejtette, hogy a feladata a szolgálat lenne.

Azért indulok a 4K! jelöltjeként, mert ez az egyetlen új párt, amelyik valóban változást akar hozni ebbe az országba. Nem vagyok politikus, ugyanolyan hétköznapi ember vagyok, mint azok, akiknek segíteni akarunk a programunk képviseletével.

2014. április 6-án ne maradj otthon, és ne szavazz a kisebbik rosszra! Támogasd a valódi változást!

Dr. Nemény András

MSZP-Együtt-DK-PM-MLP

Az elmúlt négy évben ellenzéki képviselőként tettem a dolgom. A legtöbbet hozzászóló és a legtöbb indítványt beadó Vas megyei képviselőként az országos horderejű ügyeket is a helyi problémák megoldásán keresztül mozdítottam előre. Sikerként éltem meg a gázfelülvizsgálat lakosságot terhelő díjának eltörlését, a cukorbetegeket és a végstádiumú betegeket emberi méltóságukban sértő jogszabályok megváltoztatását, a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató helyi cégnél az elvett műszakpótlék visszaállítását.

Hiszem, hogy csak akkor élhetünk teljes életet, ha nem kell szoronganunk nap mint nap. Ezért szakértő csapatommal kidolgoztuk a Nyugat-Magyarország Programot, amely a helyi adottságokból építkezve vezet el olyan munkahelyekhez, amelyek megszüntetik a dolgozni akarók kiszolgáltatottságát. Mert egy olyan megyében szeretnék élni, ahol a nehezebb sorsúaknak segíteni magától értetődő dolog. Azért dolgozom, hogy itt, a szülőhelyünkön, családunk és barátaink körében élhessünk biztonságos, gyermekeinknek jövőt adó, teljes életet. Ha azt szeretné, hogy valóban képviseljék Önt a Parlamentben, akkor április 6-án támogasson szavazatával.

Simon Zoltán

KTI

Hazánk mai állapotát tekintve nem vagyok büszke az elmúlt 25 évre. Itt az ideje a hibák kijavításának, egy rendszerkorrekció megvalósításával. A KTI programja ezt célozza meg. Fő elemei:

– a kétkamarás parlament, amely tompítja a „győztes mindent visz" elv érvényesülését, amit a kétharmados uralom alatt megtapasztalhattunk. A képviselők visszahívhatóságának intézménye megnehezíti a vezényszóra szavazás módszerét, és a képviselőt határozottabban köti ígéreteihez és a választóihoz.

– a Feltétel Nélküli Alapjövedelem (FNA) bevezetése alapjaiban változtatja meg a szociális rendszert, és megőrzi az emberi méltóságot ott is, ahol az emberi élethez szükséges alapvető javak munkával nem teremthetők elő. A bérfelzárkóztatási program feloldja azt az ellentmondást, hogy a magyar dolgozó az unió bérátlagának csak a huszonöt-harminc százalékát kapja meg.

Úgy érzem, egy ilyen programért érdemes küzdeni. A felelősség azonban mindenkié, a távolmaradóké is. A kirekesztés és gyűlölködés társadalma helyett a nemzet egészében gondolkodó politika kell. Kérem, támogasson, hogy ezt megtehessük!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!