Hírek

2014.03.26. 14:27

Vas megye 2. számú egyéni választókerület jelöltjei

Tizennégy jelölt neve szerepel majd a választások napján, április 6-án a szavazólapon Vas megye 2. számú egyéni országgyűlési választókerületben. Felhívásunkra közülük nyolcan küldték el szerkesztőségünkbe bemutatkozó írásukat, programjukat, illetve fotójukat. Hatan nem, ők a következők: Bakonyi László (Szociáldemokraták), Kovács Attila (MCP), Nagy Zoltán (SZAVA), Radányi-Kovács Tamás (NFP), Orbán Gergő (ÚDP), Sztojka István (JESZ).


Választókerületek - Vas megye nagyobb térképen való megjelenítése

Ágh Péter

Fidesz-KDNP

Nyolc éve dolgozom országgyűlési képviselőként, eközben sok tapasztalatot szereztem arról, hogyan kell egy térségért hatékonyan lobbizni. Közéleti érdeklődésem családomnak köszönhető. Apám a közösség építésére tanított, nagyapám 1956-ban Csepregen volt nemzetőr. Ezért később börtönbe került. Tőlük tudom, hogy a közéleti szerepvállalás célja, hogy jót és maradandót alkothassunk – ebben támogat a feleségem is. Ennek szellemében sok olyan fejlesztés indult el, melyek előkészítésében részt vehettem.

Többek között az M86-os út építése, a celldömölki apátsági épület felújítása, kőszegi Egészségházhoz szükséges források előteremtése, a sárvári helikopteres légimentő bázis létrehozásáról szóló döntés megszületése mellett még számos város és község problémájának megoldását segítettem. Vallom, hogy a nagyobb települések mellet a falvakra is kiemelten figyelni kell. Jó, hogy a települések adósságát átvállalta az állam és sok önkormányzat kapott plusz forrásokat a fejlesztésekre. Feladatunk azonban van még bőven, melynek megoldásához lendületre és hatékonyságra van szükség. Ehhez a munkához kérem az Ön támogatását!

Bogáti András

LMP

Környezetbarát papír hőszigeteléssel és épületgépészettel foglalkozom. Szabadidőm fontos része a sérült állatok mentése, túravezetés és a magyar hagyományok őrzése.

Fontosabb céljaim: a vidék és a mezőgazdaság felzárkóztatása, az oktatás és egészségügy rendbetétele, a családközpontú tartós munkahelyek megteremtése, a magyar vállalkozók és termékek támogatása, a földkérdés megnyugtató rendezése. Korszerű utakra, tömegközlekedésre van szükség.

Fontos a megújuló energiaforrások hatékonyabb hasznosítása és az energia megtakarítás fokozása a családiházas övezetekben.

Kiemelten odafigyelek az időskorúak, gyermekek, a családok védelmére és a közbiztonságra. Emberhez méltó megélhetés biztosítása a dolgozónak, a szociálisan rászorultaknak, az alacsony nyugdíjjal rendelkezőknek! Az eladósodott lakás- és devizahitelesek sorsát rendezni kell.

Nem szalagok átvágására kötelezem el magam, hanem az Ön szolgálatára. Számítok megtisztelő bizalmára és szavazatára!

Teremtsünk együtt egy élhető, átlátható és tiszta Magyarországot!

Danka Lajos

Kisgazdapárt, MIÉP

1961. augusztus 17-én születtem Szombathelyen. Családom Gencsapátiból, illetve a Kőszeg-hegyaljáról származik.

A Kisgazdapárt és a Magyar Igazság és Élet Pártja országgyűlési képviselőjelöltjeként a hangzatos szavak helyett ténylegesen akarok tenni a vidéki magyar emberekért. Ez és a kistelepülések finanszírozásának ellehetetlenítése kényszerített rá, hogy 12 év politikai visszavonultsága után újra vállaljam a kihívást a vidéki emberek érdekeinek védelme érdekében. Erre ösztönzött a sok elhibázott gazdasági lépés is, az új földtörvény, amely lehetővé teszi az EU-s állampolgárok magyar földhöz jutását, valamint a multik támogatása a kisvállalkozások kárára. Parlamenti képviselőként 1998–2002 között már bizonyítottam, hogy képes vagyok a választók hatékony képviseletére.

Címzetes egyetemi docensként, diplomáim mellett több mezőgazdasági szakmával is rendelkezem.

Jelenleg egyik középiskolában tanítok gazdasági tárgyakat.

Söptén élek, és társadalmi megbízatásban ellátom a polgármesteri teendőket.

Rengeteg elfoglaltságomhoz a támogatást szerető családom biztosítja.

Fehér László

MSZP-Együtt-DK-PM-MLP

Országgyűlési képviselőként azért kívánok tenni, hogy hazánk, a megye, a térség polgárai létbiztonságban tölthessék mindennapjaikat. 56 éves négygyermekes családapa vagyok. Celldömölkön születtem, itt élek családommal, és továbbra is itthon fogok élni, dolgozni azért, hogy szűkebb pátriánk élhető környezetet jelentsen mindannyiunknak.

Közéleti szerepvállalásomat megelőzően először termelőüzemben technológusként, majd pedagógusként dolgoztam, így tudom, milyen fontos a munkavállalók érdekképviselete. Sportvezetőként tevékenykedtem, jelenleg is aktívan asztaliteniszezem, 2013 tavasza óta a Magyar Asztalitenisz Szövetség alelnöke vagyok.

Két évtizede veszek részt szülővárosom, Celldömölk önkormányzatának munkájában. 1994 óta öt alkalommal választottak meg egyéni képviselőnek, 2002 óta pedig harmadik ciklusomat töltöm polgármesterként.

Nyolc éven át tagja voltam a Regionális Fejlesztési Tanácsnak, ahol a kilenc Vas megyei kistérséget képviselve a megye településeinek beruházásait segíthettem, és a Vas Megyei Közgyűlés tagjaként is számos fejlesztést kezdeményeztem a térségben.

Kőrös Ernő

Összefogás Párt

Nem ígérgetek, de teszem a dolgom, mert a feladat rengeteg, hiszen aláírásgyűjtéskor mindent elmondtak. Tudom, hol a baj, s megtaláljuk a megoldást, hiszen mi problémamegoldó, emberközpontú párt vagyunk.

Munkahelyeket teremtve élhessen mindenki olyan életet, amit szeretne, nem pedig amit rákényszerítenek. Visszaállítjuk a felvásárlásokat. Csökkentjük a feltételrendszer előírásait, segítjük jogszabályozással a termelést a falvakban. Megadjuk a tisztességes fizetést a közmunkásoknak. Folytatni kell, s mi-előbb befejeztetni az épülő autópályát. Vissza kell állítani a szolgáltatásokat a falvakban. Kiaknázni kerületünkben továbbra is a fürdőket a vendéglátás színvonalának emelésével. Vámoscsaládon vállalkozót keresünk arra az elhagyott iskolaépületre, amely ennél többet érdemelne. A rendezvényeket, hagyományokat meg kell őrizni. Rendbetesszük az egészségügyet, gondoskodunk a nyugdíjasokról és a fiatalokról egyaránt. Az adópolitikában változtatásra van szükség, az egy kulcsos adó nem vált be.

Nyitottak vagyunk a párbeszédre minden magyarral, hiszen mi nem ellenségnek tartjuk azt, aki mást mond és gondol, hanem ellenfeleknek.

Rába Kálmán

Jobbik

Számunkra elfogadhatatlan, hogy az ígéretekkel ellentétben hazánk Európa élelmiszeripari szemétlerakó telepévé vált. A mezőgazdaságnak és a vele szorosan együttműködő élelmiszer-feldolgozó iparnak szánjuk a legnagyobb szerepet a munkahelyteremtésben. A választókerületben a turizmus szereplőinek és az önkormányzatoknak nem csak szavakkal, hanem tettekkel is képviselniük kell az együttműködést annak érdekében, hogy megyénkben egységes és piacképes trendek jelenjenek meg a turizmus kínálati oldalán.

Az egészségügyben nem elég az ellátásnak helyet adó épületek fejlesztése, szükséges a gyógyítás minőségét biztosító eszközök beszerzése és az ellátást végző emberi erőforrások anyagi megbecsülése. A lakosság szubjektív biztonságérzetét a rendszeres gyalogos járőrözés bevezetésével növelnénk.

A koncepciótlanságtól üvöltő vidékfejlesztési programok konkrét megoldási javaslatok hiányában csupán asszisztáltak a falvak elnéptelenedéséhez. Meggyőződésem: vidék nélkül nincs élhető Magyarország, ezért egy olyan vidékmentő program elindítása szükséges, amely összhangban van a társadalmi elvárásokkal.

Rába László

KTI

2006-2010 között országgyűlési képviselő voltam, a legjobb tudásom szerint tettem a dolgom, többek visszajelzése szerint jól, ezért nem szeretnék ígérgetni. Ha megtisztelnek bizalmukkal, akkor a legjobb tudásom szerint azon fogok dolgozni, hogy a körzetben élők életminőségének jelentős javulását érjem el. Pártunknak, a KTI-nek van programja, többek között:

1. Igazságos béreket – átfogó bér- és jövedelemrendezésre van szükség
2. Igazságos adórendszert – a legalacsonyabb jövedelműek adójának radikális csökkentése
3. Igazságos képviselői rendszert – a képviselői visszahívhatóság intézményének bevezetése
4. Az igazság kiderítése a privatizációs ügyekben – az elmúlt 25 év privatizációs szerződései teljesítésének felülvizsgálata
5. Igazságot, méltóságot és biztonságot mindenkinek – feltétel nélküli alapjövedelem
6. Igazságos pártfinanszírozást – a jövedelemadójának (harmadik) 1%-át ajánlhatja fel pártok támogatására
7. Igazságos végrehajtási törvényt – 1 millió forint alatti tartozások nem terhelhetőek lakóingatlanra. Párturalom helyett civil demokráciát!

Táncsics Péter

ÚMP

Feladatom képviselni a fiatalok generációját, a nyugat-dunántúli régiót és az átlagemberek társadalmi rétegét. A fiataloknak a legpesszimistább a jövőképük, nem véletlenül vándoroltak el sok százezren. Fontosnak tartom a külföldön dolgozó magyarok érdekképviseletét, csökkentsük az államkincstári ügyintézést 8 hónapról 8 napra! Oktatási reformot szeretnénk, hogy olyan munkaerőt képezzen az oktatási rendszer, akikre szüksége van a munkaerőpiacnak. Műveljük meg a 360 ezer hektár parlagon heverő állami tulajdonú magyar földet, amire ismeretlen gazdák markolnak fel uniós támogatást. Támogassuk a tömegsportot és a szabadidő-sportot! Ingyenes gyermekétkeztetést szeretnénk, hisz egy gyermek sem tehet sorsáról. Szociális élelmiszerbolthálózatot javaslunk, ahol a rászorulók kedvezményesen jutnak jó minőségű élelmiszerhez. Növeljük az egyházak társadalmi szerepvállalását, segítsék az oktatást, a szociális és a betegellátást is. Bővítsük Vas megye turisztikai kínálatát, építsünk fürdőtavat Kőszegen! Az ÚMP minden lehetőségével támogatja a Vas megyei civil szervezetek boldogulását. Új Magyarország Párt, az új ERŐ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!