Hírek

2014.03.27. 20:01

Vas megye 3. számú egyéni választókerület jelöltjei

Tizenhat jelölt indul a 3. számú választókerületben. Az itt bemutatkozókon kívül a következők neve szerepel majd a szavazólapon (ők nem küldtek bemutatkozó anyagot szerkesztőségünkbe): Bognár Erik (SZDP), Góman Károlyné (KMSZ), Horváth Csabáné (MCP), Mester Dávid (SEM), Nagy Gergő (SZAVA), Pillei Róbert (SZMP), Sallai Ivett (FKGP), Sütő János Zoltán (JESZ), Tóth Attila Géza ( A Haza Nem Eladó MP), Takács Ádám (ÚDP), Wrzava Pál (MSZP-Együtt-DK-PM-MLP).


Választókerületek - Vas megye nagyobb térképen való megjelenítése

Bana Tibor

Jobbik

Közmunka helyett tisztességes megélhetést biztosító munkahelyeket kell létrehozni. A mezőgazdaságnak és az arra épülő feldolgozó- és élelmiszeriparnak kiemelt szerepet szánunk. A mezőgazdaság felélesztésének kulcsát az egymással szövetkező családi gazdaságokban látjuk. Munkahelyek teremtésével, az infrastruktúra fejlesztésével növeljük a falvak megtartó erejét, jövőképet kínálunk a fiataloknak.

Traffipaxozás helyett a közrend védelmére vezényeljük a rendőrséget, erősítve a gyalogos járőrözést.

A magyar föld védelme kiemelt jelentőségű, ezért konkrét feljelentéseket tettem zsebszerződések ügyében. Mindenkit el kell számoltatni, aki felelős a termőföld idegen kézre juttatásáért!

A körmendi kórházban visszaállítjuk a második Orbán-kormány által egyetlen tollvonással megszüntetett szülészet-nőgyógyászatot és aktív belgyógyászatot. Bővítjük és korszerűsítjük a térség mentőállomásainak gépparkját. A főútvonalak fejlesztése mellett nagy figyelmet fordítunk a falvakban élők számára különösen fontos alsóbbrendű utakra. Az aprófalvas térségekben az egyik elsődleges feladat a közösségi közlekedés előmozdítása.

Baracska Péter Róbert

LMP

Az Őrség, a Rábamente és a Vasi hegyhát képviselőjelöltje vagyok az LMP színeiben. Pécsről származom, Körmenden élek, és ugyanitt, a hidraulikaboltban dolgozom immár 3 éve. Noha ez a vidék jó adottságokkal rendelkezik, a fiatalok közül mégis sokan elhagyják, lassú halálra ítélve evvel sok elöregedő kistelepülést. Az elmúlt években a helyi képviselőnek csak népámításra futotta, eredményekre nem. Az én célom viszont az hogy megállítsam a lassú, de biztos hanyatlást, és ne csak a számokkal bűvészkedve lehessen fejlődést kimutatni.

Ennek érdekében mindent elkövetek a körmendi kórház szülészetének és sürgősségi osztályának újranyitásáért egy emberhez méltó, felújított épületben. Egymillió munkahelyet nem ígérhetek, azt viszont igen, hogy megválasztásom esetén jóval több helyi termék lesz a vasi boltok polcain. Ez pedig több helyi munkahelyet és nagyobb függetlenséget jelent a térségnek, nem kell a multiknál kuncsorogni pár új üzemért.

A pályázati lehetőségeket okosan kihasználva pedig főterek műkövezése helyett valódi rezsicsökkentést tudunk elérni a lakosságnál és a helyi cégeknél egyaránt.

Horváth István Mihály

SMS

Mi az az SMS?

Seres Mária Szövetségesei.

Ki Seres Mária? Mátraverebély polgármestere, aki 2009-ben több mint 605 ezer aláírást gyűjtött a népszavazási kezdeményezéséhez, hogy a parlamenti képviselők számlával igazolják a költségtérítésüket.

Közel 16 éve vagyok Csákánydoroszló független polgármestere, és a 2014. április 6-ai választásokon az SMS-t kívánom képviselni Vas megye 3. számú választókerületében. Amit tenni szeretnék:

– több mint 2 ezer kistelepülés súlyos gondjainak kezelésében részt venni,

– rossz törvények, rossz döntések és rossz pénzelosztások felülírását kezdeményezni,

– együtt dolgozni akár azokkal a jelenlegi képviselőkkel is, akiknek első a lakosság,

Amit nem szeretnék megtenni: az elmúlt 10 év eredményeit dicsérni és a hibáit kritizálni, függetlenül attól, hogy milyen oldal volt kormányon. Bőven találkoztam az élet minden területén bajokkal. Aki nem akar se jobbra, sem balra menni, az jöjjön velünk előre!

Racker Béla

ÚMP

A kényelmes többséggel rendelkező jobboldali és az elgyengült baloldali pártok mellé meg-alakítottuk az Új Magyarország Pártot, a fiatalok pártját. Munkánkat nem elvek, színek, logók és oldalak, hanem programok és értékek mögé felsorakozva végezzük. Elérkezett az idő, hogy szót emeljünk a csendes, békés többség jogainak megvédéséért.

Tartsa be végre mindenki a társadalmi együttélés szabályait!

Ne szüljön 10 gyermeket olyan anya, aki egyet sem tud becsületesen felnevelni!

Építsünk a célnak megfelelő börtönöket!

Állítsuk meg az elvándorlást, az elszegényedést, az elbutulást!

Tiszta Magyarországot, lét-, köz- és jogbiztonságot szeretnénk.

Új Magyarország Párt – az új ERŐ.

V. Németh Zsolt

Fidesz-KDNP

Megtisztelő, hogy 16 éve képviselőként szolgálhatom a körzetet, amely most közel félszáz településsel bővült. A jelölésemet támogató 25 ezer aláírást ez-úton is megköszönöm.

Az Őrségben javaslatomra több milliárd forintos összeggel folyik a természetvédelmi területek felvásárlása, melynek révén törvénytelen „zsebszerződéses" területek sora került újra magyar tulajdonba. Választókerületemben 60 művelődési házat újítottunk fel, és újabb 14 nyertes pályázat most futott be. 29 templom újjászületését segíthettük, és az önkormányzatok, civil szervezetek 65 új közösségi járműhöz juthatnak. Munkahelyteremtés valósult meg az Opel-gyárban, korszerűsödött a vasúti közlekedés, a Rába árvízvédelmi beruházásainak köszönhetően pedig biztonságosabb lett az élet a Rába mentén. De van még tennivaló bőven, így az M8-as autóút kiépítése is még előttünk álló feladat. Azon dolgozom, hogy a fejlesztések, a munkahelyteremtés, az intézmény-megújítások, a szennyvízprogramok folytatódhassanak. Ehhez, valamint a rezsicsökkentés folytatásához, a magyar családok támogatásához, a nyugdíjak megvédéséhez kérem a választópolgárok felhatalmazását.

Vas megye 2. számú egyéni választókerület jelöltjei

Vas megye 1. számú egyéni választókerület jelöltjei

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!