Hírek

2014.04.28. 18:00

Lassú a forgalom a 86-oson az útfelújítások miatt

Útfelújítási munkálatok zajlanak a 86-os főúton, emiatt hosszas várakozásra kényszerülnek a sofőrök.

Bajdó Bettina

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője elmondta, hogy a 86-os főút több szakaszán is végeznek felújítási munkákat a nyomvályúk és a felületi egyenetlenségek megszüntetését célzó országos programon belül.

Dolgoznak a munkások Répcelak átkelési szakaszán 2,2 kilométer hosszan, illetve Szombathely határában az egyik benzinkútnál lévő körforgalomtól a 87-es főúti felüljáróig 700 méter hosszan. Ugyancsak zajlanak a munkák Szombathely déli elkerülő útján 3,2 kilométer hosszan, valamint a Petőfi-telepnél majdnem egykilométeres szakaszon.

A főúton a torlódás miatt Kiss Tibor rendőr irányítja a forgalmat  (Fotó: Szendi Péter)

Hozzátette: a munkavégzés során a régi burkolatot lemarják, majd egy vagy két réteg aszfaltburkolatot építenek be, és új burkolatjeleket is felfestenek. Ezeken a szakaszokon rövidesen megkezdődhetnek a műszaki átadási és átvételi eljárások. A beruházások összköltsége 703 millió forint.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában Szombathely és Vát, illetve Nádasd és Körmend között valósulnak meg nagyobb fejlesztések, mint a Nádasd elkerülő szakaszának építése. Körmend és Nádasd környékén az elmúlt napokban meggyűlt a sofőrök baja az útfelújításokkal, torlódások alakultak ki. A 86-os számú főút 49-es és 53-as kilométerszelvénye közötti szakaszon, a folyamatos útfelújítási munkálatok miatt, jelzőlámpás forgalomirányítás mellett továbbra is lassabban halad a forgalom. Naponta többször is szükség van rendőri beavatkozásra a torlódások miatt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!