Hírek

2014.05.12. 15:08

Hideg, szeles idő sok csapadékkal

Megyei körkép - Szeles, csapadékos idő vár ránk a következő napokban. Az erős szélben a 10 fok alatti hőmérsékletet még hidegebbnek érezzük majd.

Bajdó Bettina

Pétervári Tibor, az Országos Meteorológiai Szolgálat szombathelyi észlelője elmondta, hogy a fagyosszentek idén nem hazudtolják meg magukat, s bár a szeles, csapadékos időben fagy nem várható, de az átlagosnál hűvösebb, hidegebb lesz.

_ Területi átlagban a nyugati régióban Győr-Moson-Sopron megyében hullott hétfőn a legtöbb csapadék _ folytatta az észlelő. _ Annak is a nyugati felében, és az attól délre eső vasi területeken regisztrálták a legtöbbet. Sopron, Görbehalom, Brennbergbánya, Röjtökmuzsaj, Himod, Sopronhorpács, Peresznye környékén 49-55 milliméter közötti csapadékot mértek, ettől a vonaltól délre 22-29 milliméter volt a jellemző. Területi átlagban nagy mennyiségű csapadék hullott, nem véletlen a Répce, a Perint áradása. Sopron és Szombathely állomáson is hétfőn 50 kilométer/órás volt a legnagyobb széllökés. Még a front előtt 17-18 fokig emelkedett a levegő hőmérséklete, majd gyorsan lehűlt, a délután második felében, este már csak 8-9 fok volt a jellemző.

Az észlelő hozzátette: kedden ismét sok lesz a felhő, csapadék és erős északi szél várható, estefelé csökken a felhőzet. Szerdán szeles, de kevésbé csapadékos idő lesz, majd csütörtökön és pénteken szeles, borongós, esőkkel tarkított napok várnak ránk. Megyénk nagy részén 30-50 milliméter, Győr-Moson-Sopron megyében zömmel 50 milliméter feletti csapadékot várnak. Alsó- és Felső-Ausztriában 100-130 milliméter eső is hullhat, úgyhogy folytatódik és intenzívebbé válik a folyók áradása.

_ Csütörtökön napközben inkább 10 fok alatti lesz a maximális hőmérséklet, a szélben és esőben még hidegebbnek lehet majd ezt érezni _ emelte ki Pétervári Tibor. _ Májusban eddig a hétvégére romlott vagy kezdett el romlani az idő, nos most úgy tűnik, hogy megfordul a tendencia. Hétvégére várhatóan megszűnik az eső, emelkedik a hőmérséklet, s gyengül a szél. A mostani előrejelzések szerint 20-a körül megközelít minket egy újabb ciklon, így tartós jó időre nem lehet számítani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!