Hírek

2014.05.18. 12:35

Megújult Vashosszúfalu kultúrháza

Vashosszúfalu - Átadták a kívül-belül felújított művelődési házat Vashosszúfaluban szombaton, három kiállítással, kulturális műsorral.

Merklin Tímea

 

– Számos hasonló rendezvényen vettem részt az országban, de mindig kíváncsian várom, hogy ezek az épületek hogyan telnek meg élettel, hogyan hoznak új lehetőségeket, kihívásokat – mondta V. Németh Zsolt vidékfejlesztési államtitkár az átadáson.

– Az elmúlt időszakban az intézményfejlesztés legnagyobb programja valósult meg az országban: 725 művelődési ház újult meg, összesen 24,6 milliárd forint értékben. Vashosszúfalu a falumegújítási programból kapott támogatást. A beruházás révén vajon hány közösség lelt otthonra, hány program kapott tert? Az életnek nem csak számai, hanem történetei, hangulatai vannak – fogalmazott az államtitkár. – A templomban esküszünk, megkereszteltetjük a gyerekeinket, a polgármesteri hivatalban az ügyeinket intézzük, a művelődési házban pedig az életünket éljük, méghozzá a jobbik felét. Itt találkozunk, beszélgetünk, ezek a közösségek újra meg újra megújulásának színterei. Az ilyen beruházások mindig új lendületet jelentenek a települések életében.

A káldi általános iskola nyolcadikosainak tánca egy példa arra, milyen közösségi életről van szó: Nagyné Juhász Krisztina, egyikük anyukája tanította be a táncszámokat, aki nem tánctanárnő, hanem Hosszúperesztegen postás, csak járt a párjával Sárvárra tánciskolába, és szerette volna továbbadni, amit tanult.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!