Hírek

2014.05.11. 10:42

Útra keltek a kincskeresők

Sárvár - Már a kezdés előtt fél órával a Nádasdy-vár előtt gyülekeztek kincskereső játékunk résztvevői: a legtöbben Veszprém és Vas megyéből érkeztek, de zalaegerszegi, dunaújvárosi és székesfehérvári olvasóink is útra keltek, hogy megszerezzék az első pecsétet. Fél 12-ig 250 résztvevőt regisztráltunk.

Nagy Ildikó

 

Már fél 10-kor sokan várakoztak a Nádasdy-vár előtt (Fotók: Ohr Tibor)

A borús idő és a csepergő eső sem szegte kedvét olvasóinknak, akik közül húszan-harmincan már a kezdés előtt fél órával, fél 10-kor gyülekeztek geocaching játékunk első, Vas megyei állomásán, a sárvári Nádasdy-vár előtt. Örömünkre sok-sok ismerőssel,családokkal, baráti társaságokkal találkoztunk, és nagyon jól esett hallani, hogy 2011-ben elindított játékunk akkori résztvevői alig várták, hogy ismét kincskereső játékra hívjuk őket.

Bálint Éva és  Erdős Géza Pécselyről érkeztek, ők is visszatérő kincskeresők

Az ajkai Sipos Bélával és feleségével  annak idején a lukácsházi Biotájháznál futottunk össze, most is az elsők között érkeztek. Az első pecsét megszerzése után a Nádasdy Ferenc Múzeumba mentek, ahova a pecsétgyűjtő füzetekkel együtt átvett kuponokkal fél áron válthattak belépőjegyet. Utána a gyógy- és élményfürdőbe készültek - ahova szintén kedvezménnyel válthattak jegyet.  Az elején azt hittük, hogy Veszprém megyéből különbusz érkezett, hiszen itt voltak Vodenyák Ferencék Nemesvámosról, Erdős Géza és Bálint Éva Pécselyről, de Várpalotáról, Veszprémből, Nyirádról, Peremartonból is jöttek kincskeresők.

A zalaegerszegi Cselesznik András és családja (felesége, Zsuzsa és lányaik, Dóri és Réka) a várparkban lévő májusfaligetet nézték meg először

Stemmer Tamás és felesége, Andrea, Odett lányuk,  valamint  Benecz Lajos és felesége, Anikó, Pápáról jöttek, ők is régi kincskeresők, előző játékunkban a család egyik tagjának a szerencse is kedvezett, egy GPS-t nyert.

- Múzeum, ebéd, fagyi -sorolták a-  kedvezményt nyújtó partnereink jóvoltából- általunk összeállított vasárnapi programot, amit aztán a lányok ellentmondást nem tűrve gyorsan ki is egészítettek: és persze a rábapatyi cipőbolt, ahol ma szintén kedvezménnyel vásárolhatnak.

Takács Zoltán Bálint, a Nádasdy Ferenc Múzeum igazgatója (balról) a sárvári Varju családdal beszélget a Nádasdy-vár hídján. Zoltán, Katalin és lányuk, Dorottya a többi helyszínt is felkeresik majd

A helyiek könnyű helyzetben voltak, a sárvári Varju család tagjai - a családfő, Zoltán, a  felesége, Katalin és lányuk, Dorottya- csak elsétáltak a várhoz, de ha már itt voltak, természetesen a múzeumba is bementek. És persze megígérték, hogy legalább négy pecsétet ők is összegyűjtenek a játékban.

A szombathelyi Karáth László és felesége, Éva két éve is unokáikkal vettek részt játékunkban, most az első osztályos Gergely unokájuk tartott velük, aki boldogan mutatta azt a GPS-t, amit két évvel ezelőtt nyert.

A Vas és Fejér megyei kincskeresők a Nádasdy-vár előtt. Balról jobbra: Horváth Máté, Kelemen Bernadett, Bognár Ágota, Kluk Istvánné. A kép jobb szélén a székesfehérvári Czibókné Kluk Anna

A székesfehérvári Czibókné Kluk Anna csepregi és sajtoskáli társasággal érkezett, nem véletlenül, hiszen édesanyja Csepregen él.

Fél 12-ig  250 résztvevőt regisztráltunk. A korán érkezők közül addigra többen már a kedvezményes sétakocsikázáson is túl voltak, megnézték a Nádasdy Múzeum kincseit, a várparkban felállított májusfákat, és a Kossuth téren fagylalttal a kezükben hallgatták a városháza harangjátékát.

A szombathelyi  Ruborits Sándorné és Petheő Erzsébet a Nádasdy Ferenc Múzeum térképgyűjteményét is megcsodálták

Még érdemes útra kelni:a Nádasdy-vár előtt 16 óráig várjuk a kincskeresőket, akik a sárvári múzeumba, a fürdőbe, a kalandparkba, a Várkapu, a Tinódi és a Thermal étterembe, a Thermal cukrászdába, a Korona kávézóba és fagylatkertbe, valamint a rábapatyi Dr. Lupo cipőboltba és a mellette lévő Bistrorante 84 étterembe szóló kedvezményes kupont is átvehetik.

Fél háromig 433-an pecsételtettek nyolchetes geocaching játékunk első állomásán, a sárvári Nádasdy-várban. A szakadó eső miatt információs pultunkat fedett helyre, a vár előterébe költöztettük.

Kiss Csaba és Herkovits Péter két gyönyörű nóniusszal, Pandúrral és Fecskével várták játékunk résztvevőit, akik sétakocsikázva is megismerhették Sárvár látnivalóit.

Déltől telt ház volt a Tinódi fogadóban, ahol a legnagyobb, 40 százalékos kedvezményt kapták játékunk résztvevői. Ott ebédeltek a szombathelyi Karáth Lászlóék, Ruboritsék és a pápai baráti társaság tagjai, Stemmerék és Beneczék is. Hencsli József és felesége, Ica Zalaegerszegről érkeztek, és amíg a levesre vártak, elmondták, hogy többször jártak már Sárváron, de mindig szívesen térnek vissza, mert szeretik ezt a várost. Jártak a Nádasdy Ferenc Múzeumban, és ebédnél abban reménykedtek, hogy ha kitisztul az idő, az arborétumban is barangolhatnak majd.

Sulyok Imrével és feleségével, Mariannával a Korona Kávézó és Fagylaltkertben találkoztunk. A Zala megyei Óhídról jöttek, és a fagyizás után Rábapatyra indultak: Imre édesapja ugyanis ott született. A rábapatyi kiruccanás az emlékidézés mellett vásárlással telt, a Dr. Lupo cipőboltban is körülnéztek.

A kedvezőtlen időjárás ellenére sikeresen zárult geocaching játékunk első fordulója: Sárváron 16 óráig  515 résztvevőt regisztráltunk.

Az eső az ebéd után sem csillapodott, így azok jártak jól, akik a fürdőruhát is bekészítették a hátizsákba, hiszen a Sárvári Gyógy- és Élményfürdőben a rossz időben is remekül  érezhették magukat. Délután főleg Sárvárról és Szombathelyről érkeztek résztvevők.

A nyolchetes játék első állomásának  történéseiről szerdai lapszámunk Utazó mellékletében részletesen beszámolunk. Akkor tudhatják meg azt is, hogy május 18-án hol folytatódik a kincskeresés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!