Hírek

2014.05.13. 14:50

Vizsgálatot kér Balassa és Rába a drogügyben - adja a vérdíjat a szegényeknek Czeglédy!

Szombathely - Vizsgálatot kér a polgármestertől a Jobbik két képviselője "a szombathelyi drogbotrányként" elhíresült ügy kapcsán - egyebek között erről is beszéltek egy mai sajtótájékoztatón.

Felelősségre vonást igénylő drogos elöljáró Szombathelyen? Nyilatkozzanak a kormánypártok a Lazáry-ügyben! - ez volt a címe annak a sajtótájékoztatónak, amelyet ma délelőtt tartott a Jobbik Magyarországért Mozgalom két politikusa,  Balassa Péter a szombathelyi és Rába Kálmán a megyei közgyűlés tagja.

- A mai sajtótájékoztató témája túlmutat egy egyszerű politikai vitán  - kezdte mondandóját Rába Kálmán.

- A Lazáry Viktor szombathelyi alpolgármestert érintő drogvád még nem nyert bizonyságot, ezért minden, ami ma itt elhangzik, feltételes módban értendő.  Távol áll tőlünk az is, hogy elvegyük Czeglédy Csaba MSZP frakcióvezető piros homokozólapátját. Elítéljük ezeket a módszereket. Ami azonban tény: a  2014 és 2020-as időszakban az Európai Unió nem csak Szombathelynek, de Vas megyének is sok forrást ad. Számszerűleg Szombathelyre 30 milliárdot, Vas megyébe 13 milliárdot, Szombathely kistérségébe 10 milliárd forintot. Abban az esetben, ha bizonyságot nyerne az, hogy Lazáry Viktor szerepel a drogos videóban, az azt jelenti, hogy egy olyan ember dönt milliárdok sorsáról, aki zsarolható - mondta Rába Kálmán, aki rákérdezett arra is: a vasi országgyűlési képviselők miért nem szólaltak meg a mai napig a drogüggyel kapcsolatban.

Balassa Péter elmondta: ez az ügy nem robbant volna ki, ha ő maga 2012-ben a drogstratégia tárgyalása kapcsán nem kérte volna képviselőtársait, hogy mutassanak példát és menjenek el drogtesztre.

- Csak tiszta fejjel lehet tiszta döntéseket hozni. Közel nyolc hónapja tart a drog-ügy, pontot kell tenni a végére -  hangsúlyozta a szombathelyi képviselő.

Felháborítónak nevezte azt a tényt, hogy Czeglédy Csaba a szombathelyi képviselők fejére "egymillió forintos vérdíjat" tűz ki, miközben ezt  a pénzt szegényeknek is adhatná. Felszólította az MSZP képviselőjét, hogy ha létezik a videóból az a bizonyos hosszabb változat, hozza nyilvánosságra.

Vizsgálat lefolytatására szólította fel dr. Puskás Tivadar polgármestert. Abban az esetben pedig,  ha a polgármesternek nincs más lehetősége,  határolódjon el az ügytől - szólította fel a városvezetőt Balassa.

Czeglédy Csaba tavaly ősszel 48 órás ultimátumot adott az általa akkor még meg nem nevezett városvezetőnek arra, hogy lemondjon tisztségéről, majd pedig, miután a határidő letelt, a közgyűlés ülésén megnevezte Lazáry Viktort, és az interneten nyilvánosságra hoztak egy felvételt, amelyen egy férfi kokaint szív fel. A szocialista képviselő feljelentést tett a rendőrségen és átadta a birtokába került fényképeket és videofelvételt.

Lazáry Viktor határozottan visszautasította a vádat, többször is végeztetett drogtesztet, amelyek azt igazolták, hogy nem fogyasztott kábítószert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!