Hírek

2014.06.21. 14:49

Barangolás a Tündérkertek világában

Oszkó - A 2012-es viszáki és a tavalyi novai után 2014-ben Oszkó kapta meg a Tündérkert Találkozó rendezési jogát, így szombaton a helyi szőlőhegyen tartották az idei programot.

Farkas Eszter

A rendezvényre olyan hazai és külföldi településekről érkeztek delegációk, ahol csatlakoztak az őshonos gyümölcsfák megmentésért létrehozott akcióhoz.

A képen a cserszegtomaji Mázner Géza, Rácz Tamás, Bödör Éva és Komoróczi Lajos szerepel. Fotó: Szendi Péter

A találkozó délelőtt 10 órakor kezdődött, amikor a meghívott vendégek mondták el gondolataikat a Tündérkertek kapcsán.

V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára többek között arról beszélt, hogy jövőbeni feladatai közé tartozik a biológiai értékek megőrzése, a hungarikumok megóvása.

Beszédet mondott többek között Kovács Gyula, a Tündérkert mozgalom megálmodója, Ambrus Lajos József Attila-díjas író, Szarvas József színművész, Szávai Márton gyümölcstermesztő és Kovács István, a Hegypásztor Kör elnöke.

 

Ezt követően a résztvevők együtt ültettek egy koszos almafát, amelyet még tavaly oltott Dimmer Márton. A Tündérkertek elhelyezkedését a Kárpát-medencében egy a földre rajzolt térkép jelezte, amelyre szalmabálákat helyeztek el. A szalmabáláknál a települések és a Tündérkertek ismertetőit, különlegességeit mutatták be a vendégek egymásnak. Ezt követően a Hegypásztor Kör szőlőhegyi területén és tündérkertjében kalauzolták körbe a résztvevőket.

A délután a szakmai beszélgetéseké volt. A találkozó tehát lehetőséget adott a mozgalom megismerésére és az egymás közti kapcsolatok erősítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!