Hírek

2014.06.17. 10:30

Hatvan éve kezdte: Gyémántdiplomát vehetett át Kovács László pedagógus

Káld - Gyémántdiplomás pedagógust köszöntöttek a község alapítványi iskolájában. Kovács László 60 esztendeje kezdett tanítani.

Simon Erzsébet

– A pedagógus a szép hivatása teljesítésével ugyan a jelenben él, de cselekedetei a jövőbe mutatnak. Munkája alapvetően határozza meg mindannyiunk eljövendő sorsát – hangsúlyozta Pörge Judit a Suli Harmónia Általános Iskolában, amikor a minap Kovács Lászlót köszöntötte gyémánt díszoklevelének átadása alkalmából.

A gyémántdiplomás Kovács László fél évszázadon át tanított Káldon. Fotó: Pörge Judit

Az idős pedagógus 60 éve kezdte a pályáját, több iskolában tanított, mielőtt 1965-ben Káldra költözött. Ott nemcsak a pedagógusi hivatásának élt: énekkart, mezőgazdasági és kiskertész szakkört vezetett, diákjai országos versenyekre is eljutottak. 36 esztendeig a falu Kertbarát Körét is irányította. A tagiskolavezető büszkén említette, hogy Laci bácsi őt is tanította, s felemelő érzés számára egykori tanítványként gratulálni az ünnepeltnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!