Hírek

2014.06.22. 17:30

Malacfesztivált tartottak, immár harmadszor Pusztacsón

Pusztacsó - Harmadszor rendezték meg ezen a hétvégén a malacfesztivált a településen. Volt malacsütő- és malacszépségverseny is.

Farkas Eszter

Pusztacsótól Nemescsóig állt a kocsisor szombaton délután, olyan sokan voltak kíváncsiak a már harmadik alkalommal megrendezett malac fesztiválra. A fesztivál már pénteken elkezdődött, és a két nap alatt közel háromezren álltak sorba, hogy megkóstolják a legfinomabb pecsenyéket és csülköket. A fesztiválon összesen 11 malacot sütöttek meg, de disznóságok nem csak ételként szerepeltek a rendezvényen. Volt malacszépségverseny is, amelyen a legszebbnek ítélt állat a Wolf nevű malac volt. Ő volt a fődíj egyébként a tombolán.

Marácz István és Szigetvári Imre minden évben sütnek malacot a fesztiválon, 2012-ben az ők malacsültjét ítélték a legjobbnak. Azt mondják a jó malacsült titka a türelem.

- Már reggel nyolckor nekiálltunk a sütésnek. Ketten sütöttük, de volt segítségünk is. Az asszonyok vágták a krumplit és hagymát. A jó Malacsült titka a egyébként a türelem, hat- nyolc órát kell sütni az állatot - magyarázta el Szigetvári Imre.

A fotón Balázs Csaba süti a malacot Pusztacsón szombaton  (Fotó: Szárnyas Dóra)

Az idén egyébként a legízletesebb malacot Árvai Gábor készítette el, aki egymaga sütötte meg az egész disznót.

A malacsütés mellett folyamatosan szólt a nóta is, a gyerek az Alma együttes koncertjére tombolhatták ki magukat, és ha mindez nem lett volna elég, akkor az ugrálóvárban vezethették le a feszültséget a kicsit. A felnőtteknek volt bál a Fáraó zenekarral, a sztárvendég pedig szombaton este Kökény Attila volt.

Mindemellett volt zenés menet a falu utcáin Kőszeg Város Fúvószenekarának valamint a Be-Jó tánccsoport közreműködésével, LEADER helyi termékek vására, tűzoltó hab-party, kerékpáros ügyességi verseny a Balesetmegelőzési Bizottság támogatásával és a gyerekeknek iparos játékok is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!