Hírek

2014.06.19. 15:20

Nyáron bezár az ovi

Szombathely - Több hétre bezárnak a város bölcsődéi és óvodái. A szülők azonban, ha nem tudják megoldani a gyermekük napközbeni felügyeletét, igényelhették az ügyeleti ellátást.

Farkas Eszter

Június 23-ától augusztus 15-éig nyári szünet lesz a város bölcsődéiben és óvodáiban.

- A nyári időszakban nagyon lecsökken az óvodákban a gyermekek létszáma. A gazdaságosabb működtetés, illetve az óvodák épületeinek karbantartása miatt szükséges, hogy egy-egy óvoda több hétig tartson zárva. Ezt az időszakot össze kell hangolnunk a szülői igényekkel, a szülők szabadságolási szokásaival - mondta el a Vas Népe érdeklődésére Mesterházyné Gyimesi Ilona, az önkormányzat egészségügyi és közszolgálati osztály köznevelési irodájának vezetője, aki hozzátette azt is: a legtöbb óvoda július és augusztus hónapokban áll le, ehhez kellett igazítani az óvodák nyári zárva tartásának idejét.


Az ügyeletes óvodák június 23-ától augusztus 15-éig működnek majd. Az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően a 2014 évi nyári zárva tartás tervezetében három óvodai körzetet alakítottak ki a városban. Városrészenként fogadják a gyerekeket egy ügyeletes ovi lesz nyitva az északi, egy a déli egy pedig a város központi részén. A nyári zárva tartásra kijelölt időszakban körzetenként két -két óvoda tart felváltva ügyeletet 4 -4 hétig. Ebben az időszakban az ügyeletes óvodák az egész városból fogadják gyermekeket. Ami a bölcsődék ügyeleti rendjét illeti, mindig lesz legalább két nyitva tartó intézmény, ahová lehet vinni a gyerekeket.

A nyitva tartási rendet az óvodákkal is összehangolták. Két óvodát pályázati forrásból újítanak fel a szünet alatt: a Játéksziget Óvodát és a Mesevár Óvodát, amelyek a munkálatok miatt nyolc hétig tartanak zárva. A nyári üzem" augusztus 15-éig tart, ezután minden óvoda és bölcsőde a megszokott rendben fogadja a kicsiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!