Hírek

2014.06.26. 12:45

Sorra alakulnak a mentőcsoportok

Megyei körkép - Ha a két újabb mentőcsoport is sikeresen szerepel a hét végi minősítő gyakorlaton, már öt mentőcsoportja lesz a megyének.

Peltzer Géza

A Szentgotthárdi Járási Hármashatár Mentőcsoport és Vasvári Járási Hegyhát Mentőcsoport is részt vesz a nemzeti minősítő gyakorlaton, melyet június 27-én és 28-án tartanak Gersekaráton, illetve Alsószölnökön. A Hármashatár és a Hegyhát Mentőcsoport a tizenegy valós kárhelyszínen párhuzamosan hajtja végre a feladatokat, melyeket a két járásra jellemző árvízi és villámárvízi veszélyeztetettséghez igazítottak.

Ha a minősítés sikerül, a megyének immár öt mentőcsoportja lesz: az Őrség Mentőcsoport Körmend járás területén, az Írottkő és Borostyánkő Mentőcsoport a kőszegi, illetve szombathelyi járásban, valamint a Hármashatár és Hegyhát, Vas megye déli területein. Mindegyik minősített mentőcsoport önállóan bevethető lesz kárfelszámolási feladatoknál, legyen szükség rájuk az ország bármely pontján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!