Hírek

2014.07.10. 17:41

Csődeljárást kért maga ellen a Vasjármű, és ma meg is kapta

Szombathely - Csődeljárást kért maga ellen a MÁV Vasjármű Kft. Ez védelmet jelent a dolgozóink számára, három hónap haladékot nyertünk – tudtuk meg Kozma Zsolt szakszervezeti titkártól.

Merklin Tímea

A Vasjárműnél 270 ember dolgozik, jó részük szakmunkás minimálbérért: körülbelül 114 ezer forintot keresnek.

– A mai cégközlönyben már meg is jelent, hogy a Vasjármű ideiglenes csődmoratóriumot kapott – erősítette meg a hírt dr. Csilléry Alexandra ügyvédnő, a cég felügyelő bizottságának elnöke. Hozzátette: a dolgozók fizetésének fedezete meg van. Több szálon folynak a tárgyalások.

A Vasjármű tehát a Vas Megyei Bíróság végzése szerint a további döntésig a további végzésig haladékot kap.

– A bankok zárolták a számláinkat. Az új megbízott igazgató múlt csütörtökön és hétfőn utazott el tárgyalni, de már csak arról volt szó, hogy nem tudnak változtatni – mondta Kozma Zsolt. – Az új befektető jelölt, Mudra Kálmán, a SzirmaTerm Ktf. vezetője beadta szándéknyilatkozatát a minisztériumnak (amely a cég ügyében a 25 százalékban tulajdonos MÁV révén érintett), azt szeretné, ha nem gördítenének akadályt az elé, hogy ő működtesse tovább a céget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!