Hírek

2014.07.25. 11:29

Folytatódik a veszélyes áruk szállításának ellenőrzése

Öt helyszínen, három alkalommal végeztek ellenőrzést ezen a héten a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szakemberei: betartják-e a fuvarozók a veszélyes áruk szállítására vonatkozó jogszabályokat?

Merklin Tímea

Július 22-én, kedden a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség ellenőrei a 86-os főúton, Szombathely térségében két gépjármű ellenőrzését hajtották végre. A megvizsgált járművek egyike sem szállított veszélyes árut.

Július 23-án, szerdán a sárvári kirendeltség szakemberei a 84-es számú főúton ellenőrizték az arra tartó járműveket. Ez alkalommal huszonegy gépjárművet vizsgáltak át. Az ellenőrzés során helyszíni hatósági intézkedés nem történt, és hatósági eljárás megindítására sem volt szükség.

A Körmendi Katasztrófavédelmi Kirendeltség ellenőrei szintén egy kámi telephelyen vizsgálták az ADR szabályok betartását. A telephelyen mindent az előírtaknak megfelelőnek találtak, ezért hatósági eljárás megindítására itt sem került sor.

A következő napon a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség a 87-es számú főúton ellenőrzött. A csütörtökön végzett ellenőrzés alkalmával az átvizsgált huszonnégy gépjármű közül egy nem tartotta be a szállításra vonatkozó jogszabályokat. A veszélyes anyagok szabálytalan szállítása miatt a gépjárművezetővel szemben hatósági eljárás indult.

Ezzel egyidőben a 87-es számú főút egy másik szakaszán a körmendi kirendeltség tizennégy gépjárművet vont vizsgálat alá, melyből tizenkettő nem tartozott az ADR hatálya alá. A két veszélyes árut fuvarozó gépjármű egyikét szabálytalannak ítélték az ellenőrök, ezért ebben az esetben hatósági eljárás megindítását kezdeményezték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!