Hírek

2014.09.08. 16:14

A sajtóból tudták meg, hogy Kozma Norbert nem az LMP, hanem a Pro Savaria Egyesület színeiben indul

Szombathely - Mi állhat annak a hátterében, hogy az LMP Vas Megyei Szervezete – közleményük szerint - a sajtóból értesül arról, hogy az önkormányzat pénzügyi bizottságában ülő delegáltja váratlanul a Pro Savaria Egyesület jelöltjeként indul az önkormányzati választáson?

Merklin Tímea

Az LMP sajtóközleményt adott ki Kozma Norbert István lépéséről, hozzátéve, hogy az LMP visszahívta az önkormányzat pénzügyi bizottságából, és felmenti.

Bogáti Andrást, az LMP Vas megyei elnökét kérdeztük, volt-e előzménye Kozma Norbert István döntésének?

- Semmilyen előzménye nem volt annak, hogy Kozma Norbert elmegy, váratlanul ért minket ez a hír. Méreg, harag nincs bennem, de tájékoztatni kellett volna minket, méghozzá előre. Most utólag küldött egy levelet, amiben lemond a tisztségéről, de mivel előre nekünk nem jelezte, etikátlannak tartom. Van olyan, hogy az ember egyik pillanatról a másikra hoz egy döntést, de úgy korrekt, ha tájékoztatja az érintetteket, nem pedig az utolsó pillanatig felveszi a pénzt... Ha előre mondta volna, elfogadtuk volna, sőt megbíztuk volna, hogy meddig képviseljen minket.

Megkérdeztük Molnár Miklós alpolgármestert (Pro Savaria Egyesület) is, mit tud az előzményekről, miért állt át hozzájuk váratlanul Kozma Norbert?

- Nem váratlanul állt át hozzánk, hónapokkal ezelőtt tisztáztuk ezt a helyzetet, személyesen tájékoztattam Horváth Zoltán LMP-s városi képviselőt, úgy tudom, Kozma úr is tájékoztatta őt. Két hónappal ezelőtt kértem fel Kozma Norbertet, hogy induljon nálunk, azt mondta, szívesen, de előbb tájékoztatja az LMP-t. Ez megtörtént. A Pro Savaria Egyesület részéről nincs probléma. Kozma Norbert már akkor felajánlotta, hogy kilép a bizottságból, de azóta nem volt közgyűlés, nem tudott lemondani. Az LMP-nek legközelebb csütörtökön lesz alkalma delegálni valakit. Időközben azonban írásban is lemondott tisztségéről. Horváth Zoltán telefonon kért elnézést Kozma Norberttől a megjelent hír valótlansága miatt.

Horváth Zoltán LMP-s képviselő elmondta: annyit tudott, hogy Kozma Norbert nem indul az LMP színeiben, tudta, hogy beszélgetnek Molnár Miklóssal, de konkrétumokat nem tudott. Kérdésünkre, hogy igaz-e, hogy telefonon elnézést kért Kozma Norberttől, azt felelte: erről nem nyilatkozik.

Próbáltuk elérni Kozma Norbert Istvánt, hogy mondja el, ő miként látja a kialakult helyzetet, és annak kommunikációját, de egyelőre nem értük el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!