Hírek

2014.09.05. 18:10

Aranydiploma Tarabó Zoltánnak

Veszprém - Aranydiplomát vehetett át pénteken a Pannon Egyetemen a Vas Népe egykori főszerkesztő-helyettese, Tarabó Zoltán.

Szabó Péter Dániel

A mérnöki kar ünnepélyes évnyitóján Friedler Ferenc rektor méltatta a több mint hat évtizedes múltra visszatekintő vegyészképzést. Itt végzett 1964-ben Tarabó Zoltán is, aki közel 60 társával együtt tért vissza öregdiákként a kampuszra. Gyémánt-, illetve aranydiplomát vehettek át a rektortól és Szalai Istvántól, a mérnöki kar dékánjától az 50 és 60 évvel ezelőtt Veszprémben végzett hallgatók.

Tarabó Zoltán méltatásában elhangzott, egy egyetemistáknak kiírt MÚOSZ-pályázat végén választotta az újságírói pályát. Egy ideig ugyan vállalt munkát vegyészmérnökként egy őrségi kerámiagyárban, mellette azonban már akkor is a Vas Népe újságírója volt. Később rovatvezetőként, majd főszerkesztő-helyettesként és lapigazgatóként dolgozott a megyei lapnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!