Hírek

2014.09.10. 12:23

Morgolódás helyett lehet kaszálni

Nárai – Olvasóink jelezték, hogy Náraiban az Új élet utca végén lévő új lakópark játszóterén május eleje óta nem kaszáltak, a többi játszótér viszont szépen rendezett.

Merklin Tímea

Miért nem kaszálnak ezen a játszótéren? - kérdeztük Nárai polgármesterét, Németh Tamást, aki elmondta: ez a terület a lakóparkos beruházó cég tulajdona, magánterület, az önkormányzatnak nem feladata ott kaszálni.

Új élet utca. Fotók: Unger Tamás

- Létrehoztak egy egyesületet, a lakók nyírták a füvet önszorgalomból egy darabig, úgy látszik, most nem nyírják, szép nagy sárga és kék vadvirágok nyílnak. Nemrég felszólítottuk a céget, hogy a játszótér mellett vágja le a füvet, mert parlagfű is volt. Azt lekaszálták. Körülbelül három éve a fűnyírás üzemanyagköltségét átvállalta az önkormányzat, de nem jöttek elszámolni, nem hoztak számlát, azóta sincs rendezve. De nem jöttek azóta támogatásért sem – mondta Németh Tamás, akitől megtudtuk, hogy a lakóparkos beruházó cég tulajdonosa a volt polgármester.

Megkérdeztük hát a volt polgármester Stifter Attilát, kié az a terület, kinek a dolga ott kaszálni. Stifter Attila elmondta: a terület valóban a cégé, de a Nárai Szépítő Közhasznú Egyesület vette használatba. - Nem igaz, hogy nincs kaszálva, rendszeresen kaszálnak, de nem lehet mindig pázsitminőséget fenntartani, ez nem golfpálya. Bárki besegíthet a kaszálásba a morgolódás helyett, lehet közhasznú munkát végezni. Egyébként éppen kedden kaszálták le a játszótéren a füvet, kár, hogy ilyen türelmetlenek a lakók - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!