Hírek

2014.10.10. 11:10

Előadás a rendészeti kommunikációról

Szombathely - A rendészeti kommunikáció és a helyszíni intézkedések kommunikációs taktikája volt a témája annak az előadássorozatnak, melyet hétfőn, valamint kedden tartottak a szombathelyi Közterület-felügyelőség szervezésében a Városházán. Dr. Garamvölgyi László rendőr dandártábornok, az esemény főelőadója a gyakorlati eljárásmódok ismertetését saját szakmai múltjából merített esetekkel példázta.

Lisztmayer Zsófia

A kétnapos tréninget dr. Puskás Tivadar polgármester nyitotta meg, hangsúlyozva a kommunikáció fontosságát, mint az élőlények egymás közötti viszonyának legalapvetőbb szintjét. Az eseményen a rendvédelmi szerveket a Rendőrség, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, valamint a Katasztrófavédelem tagjai képviselték, jelen voltak továbbá a szombathelyi Közterület-felügyelőség munkatársai, valamint a Körmendi Rendészeti Szakközépiskola néhány hallgatója.

Dr. Bognár Judit, dr. Garamvölgyi László, dr. Varsányi Péter. Fotó: Lisztmayer Zsófia

Dr. Garamvölgyi László rendőr dandártábornok kiemelte, hogy a médiának különösen fontos a szerepe, hiszen sok múlhat azon, mennyire tud együtt működni a rendvédelmi szervekkel.

– A nem megfelelő együttműködés károsan hathat egy ügy kimenetelére, ezért fontos megtalálni az összhangot. Magyarországon szerintem ez alapvetően jól működik, és ez mindkét fél részére hasznos.

Az előadássorozat legtanulságosabb része minden bizonnyal a helyszíni intézkedéseket bemutató szituációs játék volt. A feladatok révén az előadás résztvevői teljes képet kaphattak arról, hogyan is zajlik le egy helyszíni intézkedés. Az előadáson megtudtuk a rendvédelmi szervek jelen lévő kollégáitól, hogy Szombathelyen szerencsére együttműködnek a lakosok, így ebből nem származik sok kellemetlenség.

Laczkó Bence és Pánki Márió. Fotó: Lisztmayer Zsófia

A szervezeti kommunikációnak hatalmas szerepe van, hiszen a rendvédelmi szervek megítélése függ tőle. Ezért különösen fontos, hogy helyszíni intézkedés során a megfelelő kommunikációs módot válasszák – tette hozzá dr. Garamvölgyi László.

Laczkó Bence, a Körmendi Rendészeti Szakközépiskola hallgatója elmondta, hogy számára nagyon hasznos volt az elmúlt két nap, hiszen egy szakértőtől hallhatott olyan módszereket, melyeket a későbbiekben – munkája során – hasznosíthat majd

– Egy olyan témát sikerült az előadásokon a kommunikáció tekintetében megvilágítani, mely elengedhetetlen fontosságú egy esetleges helyszíni intézkedés során.

Pölöskei András, Kiss Tamás, Németh János. Fotó: Lisztmayer Zsófia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!