Hírek

2014.10.13. 12:52

Gasztonyban van az egyetlen Jobbikos polgármester a megyében

Három független jelölt mellett indult a polgármesteri posztért Nagy Szabolcs (Jobbik), aki a választók szavazatai alapján vasárnap felhatalmazást kapott a település vezetésére.

Markó Petra

A megválasztott polgármestert a lakók már nyáron megkeresték azért, mert szerették volna, ha Gasztony irányítása más kézbe kerül. Nagy Szabolcs szerint sikerét annak köszönheti, hogy az emberek új irányt akarnak a faluban.

Vas megye zömében apró falvakból áll. Az új polgármester terve, hogy Gasztony élhető település legyen. Nem szeretné, hogy eltűnjenek a kis községek. Ennek érdekében a legfontosabb feladatok között tartja számon a közlekedés-, az infrastuktúra- és a falufejlesztést, valamint a helyi óvoda fenntartását.

Nagy Szabolcs Gasztony polgármestere

Örül, hogy őt választották meg a megyében egyedüli Jobbikos jelöltként. Elmondta, jó példa van előtte, hiszen Hegyháthodászon, ahol 8 évig szintén Jobbikos polgármester vezette a falut a lakosság maximálisan elégedett volt a testület munkájával. Bízik benne, hogy ő is hasonló sikereket fog elérni.

Az átadás-átvétel után első feladata lesz megvizsgálni az anyagi lehetőségeket, bár véleménye szerint előde, Kóczán István az előző polgármester jól kezelte a pénzügyeket, hiszen nem volt szükség adósságkonszolidációra. A jövőt illetően elmondta, hogy igyekezni fog megháláni a bizalmat és minden esetben a falu érdekeit fogja szem előtt tartani.

A településen egyébként a választásra jogosultak mintegy 60 %-a járult az urnák elé. Nagy Szabolcsra 224-en voksoltak, Kóczán István jelenlegi polgármesterre 124-en, Lindner Tamásra pedig 19-en. Az alakuló testületbe Nagy Szabolcs mellé Soós Imre, Pethő Gábor, Fodor Árpád Károlyné és Varju Sándorné független képviselők jutottak be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!